Právě dozrávají višně, které obsahují mnoho minerálů a jsou ceněny také proto, že pomáhají s očistou těla. Dají se zpracovávat na mnoho způsobů. Výborné jsou na džemy a marmelády, sirupy a třeba na různé druhy pečených buchet.
Když smícháme višně s hořkou čokoládou a smetanovým tvarohem, vznikne neodolatelná kombinace chutí. Příprava višňového dezertu nezabere moc času, ale překvapí svěží chutí, která se hodí v letních dnech.
Suroviny:
Višně podle chuti
250 gramů měkkého tvarohu
¼ litru smetany ke šlehání
1 vanilkový cukr
Nahrubo nasekaná hořká čokoláda
Postup:
Smetanu vyšleháme a přidáme do oslazeného tvarohu. Jemně promícháme a přidáme nasekanou hořkou čokoládu. Vypeckovanými višněmi naplníme dno mističek podle chuti, poté dáme vrstvu smetanového tvarohu a opakujeme. Na závěr ozdobíme čokoládou, višněmi a mátou. Dáme vychladit a je hotovo.