Višně se mají rády s čokoládou a smetanovým tvarohem

Právě dozrávají višně, které obsahují mnoho minerálů a jsou ceněny také proto, že pomáhají s očistou těla. Dají se zpracovávat na mnoho způsobů. Výborné jsou na džemy a marmelády, sirupy a třeba na různé druhy pečených buchet.

Když smícháme višně s hořkou čokoládou a smetanovým tvarohem, vznikne neodolatelná kombinace chutí. Příprava višňového dezertu nezabere moc času, ale překvapí svěží chutí, která se hodí v letních dnech.recept višňový dezert 4

Suroviny:

Višně podle chuti

250 gramů měkkého tvarohu

¼ litru smetany ke šlehání

1 vanilkový cukr

Nahrubo nasekaná hořká čokoláda

Postup:

Smetanu vyšleháme a přidáme do oslazeného tvarohu. Jemně promícháme a přidáme nasekanou hořkou čokoládu. Vypeckovanými višněmi naplníme dno mističek podle chuti, poté dáme vrstvu smetanového tvarohu a opakujeme. Na závěr ozdobíme čokoládou, višněmi a mátou. Dáme vychladit a je hotovo.recept višňový dezert 3