Motto letošního poutního maratonu bylo: „Ať už ležím nebo běžím – doma je doma“

Účast na letošním Poutním maratonu si nenechalo ujít přibližně šest desítek pohybumilovných zájemců. Trať zavedla účastníky do přírody česko – německého pohraničí.  Zastavení k rozjímání i duchovnímu zastavení byla také na poutních místech Maria Loreto, ve  waldsassenské  bazilice, v kostele Nejsvětější Trojice na Kapplu nebo v místech bývalého kostela sv. Anny v Horním Pelhřimově.

Více fotografií z akce zde:https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/4423529Motto letošního poutního maratonu bylo: „Ať už ležím nebo běžím - doma je doma“

Novinkou letošního ročníku Poutního maratonu byla možnost zapsat se do registru dárců kostní dřeně, což zajišťovala SZŠ a VOŠ Cheb a se skauty ze střediska Dakota Cheb. Tuto možnost využili  tři zájemci.

V sobotu 23. června v devět hodin ráno odstartovalo od kostela svatého Mikuláše přibližně 60 účastníků Poutního maratonu. K nim se přidalo také osm sportovců Poutního ultramaratonu, který se běžel od pondělka 18. do pátku 22. června z Černošína u Prahy až do Chebu.

„Ačkoli ještě není finanční stránka akce zcela uzavřená, už nyní je jisté, že výnos benefice složený z dobrovolných darů od účastníků Poutního ultramaratonu, sobotního Poutního maratonu, který bude letos opět věnován celý na rozvoj služeb Hospice Sv. Jiří, se bude pohybovat kolem 16 tisíc korun,“ informovala ředitelka Farní charity Eva Kolafová. Zájemci, kteří by také rádi přispěli, se mohou zapojit do letošní internetové aukce obrazu, která stále ještě probíhá až do soboty 30. června.

Zde více o aukci: http://www.marathon.farnostcheb.cz/darcovstvi/aukce/bid?cid=11

„Akci zajišťovala více třicítka dobrovolníků, kterým moc děkujeme,“ doplnila ředitelka Farní charity. Akci pořádala Farní charita Cheb a Běžecká škola Miloše Škorpila ve spolupráci s farností v Chebu, ZSŠ a VOŠ Cheb.

Více fotografií z akce zde:https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/4423529Motto letošního poutního maratonu bylo: „Ať už ležím nebo běžím - doma je doma“