Cheb hostil Mistrovství České republiky ve stiga hokeji 

Cheb hostil začátkem června prestižní sportovní klání ve stiga hokeji, a to Mistrovství České republiky 2018. O víkendu 2. a 3. června poměřili síly jednotlivci, družstva, ženy, junioři a veteráni.

V sobotu se hrála soutěž družstev, v neděli pak soutěž jednotlivců, žen, juniorů a veteránů. Do sobotních bojů se zapojilo 17 týmů z celé ČR. Chebský tým do soutěže vyslal 4 družstva. Nejlépe si vedl „A“ tým, který pronikl do závěrečných bojů a obsadil osmou příčku. SHC Cheb „Black Horses“ skončili jedenáctí, SHC Cheb „Oranžová torpéda“ čtrnáctí a SHC Cheb „White Jets“ sedmnáctí. Zvítězilo družstvo Žabky Praha před Pribramí a týmem Absolut Desperation.

V neděli odehráli svá klání veteráni, ženy, junioři a jednotlivci. V soutěži veteránů si výtečně vedl chebský Luboš Černý, kterému se podařilo postoupit do čtvrtfinále. Zde podlehl až po boji Karlu Krejčíkovi z THC Stiga Game Příbram 1:3 na zápasy. V celkovém hodnocení skončil Luboš Černý na krásném pátém místě, což je jeho druhý nejlepší výsledek v kariéře. Gratulujeme! Do soutěže se zapojili i další chebští veteráni a vedli si dobře. Stanislav Srba (15.), Jan Medvec (18.), Dan Hrachovec (19.), Petr Holub (22.), Jaroslav Ouřada (23.), Josef Gruncl (24.).

V soutěži žen si nadmíru skvěle vedla Iva Mašková, která se probojovala až do finále! Tam po tuhém boji podlehla Markétě Jindrové (1:3) a vybojovala pro SHC Cheb stříbrnou medaili. Gratulujeme! Hurá! Do soutěže se zapojila i Mirka Horáková, která ve čtvrtfinále bohužel podlehla Haně Marešové a celkově se umístila na pátém místě, což je také velmi pěkný výsledek. Juniory ovládl Jan Sládek.

Do turnaje jednotlivců se díky bodovému zisku za účast v Českém poháru probojovali z chebského oddílu: Miloslav Kubica, Jiří Vácha a Iva Mašková. Ta však vzhledem k únavě po náročném programu v turnaji žen nakonec účast odřekla. Divokou kartu získali Dan Hrachovec a Jiří Kropáček. Nejlépe si vedl Miloslav Kubica (25.), dále Jiří Vácha (28.), Dan Hrachovec skončil na 33. místě a Jiří Kropáček na čtyřicátém. Mistrem České Republiky se stal Zdeněk Matoušek ze Žabky Praha.

Všem hráčům SHC Cheb gratulujeme k výbornému umístění a děkujeme za reprezentaci našeho klubu!

Děkujeme všem sponzorům, městu Cheb za finanční podporu a všem poskytovatelům plakátovacích ploch. Také děkujeme 4.ZŠ a paní Beranové za pronájem prostor.

Jiří Kropáček