Chebský hrad bude hostit Slavnosti císaře Rudovouse

Chebský hrad se stane dějištěm Slavností císaře Rudovouse. Akci, která se uskuteční o blížícím se víkendu, poctí svoji návštěvou také početná družina zakladatele štaufské falce, Fridricha I. Barbarossy.

Foto: Ilustračnií

Chebský hrad akce WEB

Akce se bude konat v sobotu a neděli 23. a 24 června. Svou zdatnost, sílu a kuráž na hradním nádvoří příchozím předvedou nebojácní válečníci štaufského císaře Fridricha I. Přítomní se mohou seznámit s výcvikem, výzbrojí a výstrojí těžkooděných rytířů, lehkých pěšáků, lučištníků, kušiníků a prakovníků. Ujít by si zájemci neměli nechat ujít ani raně středověkou střelnici, na níž si po celý víkend budou moci sami vyzkoušet střelbu z replik dobových luků a kuší.

Přítomní si mohou prohlédnout také na opravdové mistry starých řemesel. V historickém táboře nechá pod ruce nahlédnout šperkař, sedlář, kovář, tkalci, brníř a tesař. Hrad neobvyklými pokrmy provoní středověká kuchyně.

Program:

15:00 – příjezd a zdravice císaře Rudovouse, prezentace jeho ozbrojeného doprovodu a střetnutí vybraných středověkých válečníků

16:30 – své umění a řadu nebezpečných dravců předvede zkušený sokolník

V hradním příkopu budou především pro děti po celý víkend připraveni ke svezení krotcí koníci.

Běžné vstupné