Chebští tanečníci dovezli z Německa zlato

Velkou radost má ze svých žáků taneční mistr Vladimír Hána. Ze soutěže v německém Chemnitz mu totiž dovezli dvě zlaté medaile. A to tam byli jako jediní zástupci České republiky.Tanečníci červen

„Dostal jsem pozvání do Německa do Chemnitz, abych se zúčastnil jako porotce a také zároveň s tím jsem obdržel i pozvání pro taneční pár z ATK Standard Cheb,“ sdělil taneční mistr Vladimír Hána. „Vzal jsem tak na soutěž juniorský taneční pár, který tančí třídu „C“ ve standardních i latinskoamerických tancích,“ poznamenal mistr.

V této věkové kategorii a ve třídě „C“ tančil z Chebu Lukáš Urbánek s Viktorií Zetkovou. Tento taneční pár se v obou skupinách probojoval do finále.

„Musím podotknout, že zrovna tyto soutěže jsem jako porotce nehodnotil. A byla tam téměř celá německá porota a hlavně samé německé taneční páry a jediný český taneční pár právě Lukáš s Viktorkou,“ uvedl Vladimír Hána.

Ale právě český taneční pár nikomu nedal šanci a jasně zvítězil ve všech tancích. Tak domu přivezl dvě zlaté medaile, jak za standard, tak i za latinu.

„Prostě přijeli, tančili a zvítězili. Po soutěži za mnou přišli i porotci a říkali mi, že tento taneční pár vynikajícím způsobem reprezentoval Českou republiku a i chebský ATK Standard. Hned jsem dostal pozvání na další taneční soutěž do Německa, která se odehraje na podzim. Určitě si tento taneční pár zaslouží velké poděkování. Zároveň bych touto cestou poděkoval i městu Cheb a Karlovarskému kraji za podporu chebského tanečního klubu,“ dodal Vladimír Hána.