Chtěli ukrást „žábu“. Místo toho skončili v policejní cele

Díky všímavosti kolemjdoucího občana nepřišla jedna skalenská firma o stavební stroj, takzvanou žábu. Zloději už měli vibrační desku naloženou na autě, ale odjet nestihli. Soudce už poslal devětačtyřicetiletého muže do vazby, mladší z dvojice byl zatím propuštěn na svobodu.

„V nočních hodinách v sobotu 9. června si všiml kolemjdoucí občan, že se kolem jedné ze stavebních buněk v obci Skalná pohybují dva muži,“ informoval policejní mluvčí Michal Žáček. „Na místo byla operačním střediskem okamžitě vyslána hlídka z Obvodního oddělení Plesná, která oba muže na místě činu zadržela. Policisté totiž zjistili, že se muži měli vloupat do stavební buňky, ze které měli odcizit vibrační desku v hodnotě 70 tisíc korun. Tzv. žábu sice stihli naložit do vozidla, ale místo toho aby si ji odvezli, skončili v policejní cele,“ upřesnil.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání padesátiletého a čtyřiačtyřicetiletého muže. Oba dva obvinili ze spáchání přečinu krádeže. Oběma hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody v délce až pěti let.