Kradli naftu ze stavebních strojů

Škodu bezmála 50 tisíc korun na Chebsku způsobila šestice zlodějů majitelům stavebních strojů. Celkem ukradli přes 1 800 litrů motorové nafty. Za to jim hrozí dva až tři roky za mřížemi.

Pětice mužů a jedna žena mají mít na svědomí vloupání do různých stavebních strojů umístěných na několika místech na Chebsku. Společným jednáním měli z palivových nádrží těchto strojů odčerpávat motorovou naftu.

„V jednom případě se činu dopustilo společně všech šest osob, v dalším pak pouze čtyři muži a jedna žena,“ uvedl policejní mluvčí Michal Žáček. „Zbylých třech skutků se měla dopustit přečinů krádeže a poškození cizí věci ve formě spolupachatelství vždy trojice osob.“ Jen třiadvacetiletý muž z Chebska byl přítomen pokaždé. Kriminalisté obvinili nejen jeho, ale také čtyřiadvacetiletou ženu a další čtyři muže ve věku devatenáct, šestadvacet, třiadvacet a šestadvacet let.

Objasnit všechny skutky se podařilo chebským kriminalistům díky velmi kvalitně odvedené operativní činnosti. „Na zmíněného třiadvacetiletého muže podali kriminalisté státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Státní zástupce však podnět neakceptoval a na jeho základě byl muž propuštěn na svobodu. Trestní stíhání všech obviněných je tak vedeno na svobodě. Osobám hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na dvě léta, v případě třiadvacetiletého muže pak až na tři léta z důvodu, že byl v posledních třech letech za přečin krádeže již odsouzen,“ doplnil mluvčí.