Policisté přistihli ženu při vloupání do chatky

Při preventivní prohlídce přistihli policisté ženu, která se vloupala do jedné z chatek v mariánskolázeňské zahrádkářské kolonii. Během chvíle se muži zákona dozvěděli, že u vloupání nebyla sama, ale se šestatřicetiletým mužem. Byla jen otázka času, kdy bude dopaden. Za uvedené jednání hrozí v případě prokázání viny pětadvacetileté ženě trest odnětí svobody v délce až tří let, protože byla za přečin krádeže v posledních třech letech již odsouzena. Muž si v případě prokázání viny může odsedět až dva roky.vloupání do chatky Mariánské Lázně

„V brzkých ranních hodinách v úterý 22. května prováděla hlídka policistů z Obvodního oddělení Mariánské Lázně preventivní kontrolu zahrádkářských kolonií,“ uvedl policejní mluvčí Michal Žáček. „V jedné z nich si policisté všimli, že se u informační tabule nachází odložené jízdní kolo a navíc slyšeli hluk vycházející z blízkosti zahradních chat. Během krátké chvíle pak policisté zahlédli ženu s batohem. Když si všimli, že došlo k vloupání do jedné z chatek, zajistili ženu a zkontrolovali zbylou část kolonie. Při kontrole bylo zjištěno, že došlo k vloupání do dalších dvou chatek. Žena přiznala, že právě ona se do objektů vloupala, a to s ještě jedním mužem. Na základě její výpovědi a díky velmi dobré osobní znalosti policistů, bylo zjištěno, že se měla vloupat do chatek se zmíněným šestatřicetiletým mužem. Ten se na místě činu již nenacházel. Policisty však byl vyslechnut a bylo mu sděleno podezření ze spáchání výše uvedených přečinů ještě týž den. Navíc se policistům podařilo zjistit, že se ve stejné zahrádkářské kolonii měl vloupat týden předtím do ještě jedné chatky, ze které měl odcizit plastový kanystr a pohonné hmoty,“ upřesnil.

Policistům z Mariánských Lázní se díky skvěle odvedené práci podařilo u ženy i muže zajistit téměř všechny odcizené věci.