Skupina Jelen si připravila na zahájení sezóny ve Františkových Lázních několik překvapení

Názvy oblíbených písniček ‚Magdaléna‘, ‚Klidná jako voda‘ nebo třeba‚Co bylo dál‘ si většina lidí hned spojí s kapelou Jelen. Právě ta přijede na zahájení lázeňské sezóny do Františkových Lázní již tuto sobotu 19. května. Na akci také zazní úplně nová písnička.

O tom, co si hudebníci pro návštěvníky připravili, a jestli chystají nové CD, si Živé Chebsko povídalo se zpěvákem skupiny Jelen Jindrou Polákem.jelen @Petr Kozlik

Foto: Petr Kozlík

Na jaké písničky se mohou návštěvníci zahájení sezóny těšit?

Kromě osvědčených písní, které mohou posluchači znát z rádií a našich dvou alb, zahrajeme také několik překvapení. Jedním z nich bude i zbrusu nová písnička, kterou letos v létě hrajeme úplně poprvé a taky aktuální duet Mars a Venuše, který i s videoklipem mohou fanoušci najít na YouTube.

V jakém obsazení přijedete zazpívat?

Přijedeme v plném složení sedmičlenného jeleního stáda. Kromě mě (Jindra Polák, zpěv, kytara, foukačky, poz. red.) dorazí Martin Kasal (housle, klávesy), Ondra Málek (baskytara, basový buben), Honza Rek (banjo, el. kytara), Saša Smutný (trubka, klavír), Tomáš Málek (kytara) a nejnovější člen kapely, akordeonista Pepa Málek. Už tradičně s námi přijede i naše kamarádka, zpěvačka Kateřina Marie Tichá.

Jaký vztah máte k našemu kraji?

Pro mě osobně jsou západní Čechy srdcová záležitost. Máme chalupu na Tachovsku, kde trávíme velkou část léta, a Karlovy Vary i okolí jsou jednou z našich oblíbených výletních destinací. A náš trumpetista Saša je rodák z Mariánských Lázní, má tam rodinu. Takže na západ jezdíme opravdu moc rádi, je to pro nás vlastně tak trochu návrat domů.IMG_9378

Plánujete nějaký další koncert v našem regionu?

Přes léto budeme hrát po celé republice, takže se určitě několikrát poblíž ukážeme. Napadá mě například náš koncert v Lokti 8. června, kde s námi jako hosté vystoupí zpěvačka Debbi se svojí kapelou a taky kluci z kapely Poetika. Kompletní seznam našich letních koncertů a festivalů je na našem Facebooku nebo na stránkách jelenmusic.cz.

Budete v dohledné době vydávat nové CD?

V současné době píšeme písničky a dáváme dohromady repertoár na další řadovou desku. Rádi bychom jí vydali na jaře příštího roku. Chtěli bychom nasbírat co nejvíc materiálu, aby bylo z čeho vybírat. Když zrovna nebrázdíme republiku v dodávce, trávíme spoustu času ve studiu a užíváme si tvůrčí proces. Už teď se nemůžeme dočkat, až si některé z nových písní zahrajeme naživo na koncertech!