Na tržnici odhalili celníci padělky za tři a půl milionu

Stánkaři jsou nepolepšitelní. Přestože jim hrozí zabavení falšovaného zboží i peněžité tresty, opakovaně ho nejen na stáncích nabízejí. Karlovarští celníci podobné případy řeší opakovaně. Tentokrát by hodnota originálních výrobků dosáhla výše přes tři a půl milionu korun.Celníci cheb květen

„Karlovarští celníci tento víkend opět kontrolovali stánky v areálu tržnice Asia Dragon Bazar v katastru obce Svatý Kříž,“ uvedla Lenka Havelková, zástupce tiskové mluvčí Celního úřadu pro Karlovarský kraj. Tentokrát kontroly probíhaly ve spolupráci s pracovníky Finančního úřadu pro Karlovarský kraj, kteří zjišťovali zejména dodržování zákona o evidenci tržeb.

„Celníci se zaměřili především na dodržování práv duševního vlastnictví. V prostoru před stánky i v nich opět našli zboží, u kterého je podezření, že tato práva porušuje. Zajistili 247 kusů kabelek, peněženek, batohů, opasků a šátků, které stánkaři nabízeli jako originály světoznámých značek, např. Michael Kors, Louis Vuitton, MCM, Prada, GUCCI či Chanel,“ doplnila mluvčí.

Celníci i tentokrát zboží zajistili a předali k dalšímu řízení právnímu oddělení Celního úřadu pro Karlovarský kraj.