Cizinec ujížděl policistům s autem plným nekolkovaných cigaret

Přímo před zraky policistů se v obci Třebeň prohnalo auto vysokou rychlostí. Ti neváhali a vyjeli za vozem. Řidič na výstrahu k zastavení nereagoval a ještě zrychlil. Zastavil až o pěkných pár kilometrů dál. Bleskově vyběhl z auta, ale policistům neutekl. Během chvíle bylo jasné, proč nezastavil. Auto mělo značky z jiného vozidla. Ale to hlavní čekalo uvnitř. Policisté v autě našli 450 tisíc kusů nekolkovaných cigaret a téměř 150 tisíc kusů cigaret s tabákovými nálepkami Běloruska. Teď o tom, co udělal, může přemýšlet v policejní cele.Nekolkované cigarety Třebeň

„V dopoledních hodinách ve středu 2. května si v obci Třebeň všimla hlídka obvodního oddělení Františkovy Lázně vozidla značky Renault, který jede značně vysokou rychlostí,“ uvedl policejní mluvčí Michal Žáček. „Proto se policisté za vozidlem vydali a za pomocí zvláštního výstražného světelného a zvukového zařízení společně s nápisem „STOP POLICIE“ ho chtěli zastavit. Řidič vozidla značky Renault však místo toho, aby zastavil, zvýšil svoji rychlost a začal policistům ujíždět směrem na město Aš. Když si hlídka radiostanicí zavolala další posily, zahlédla uvedené vozidlo hlídka z obvodního oddělení Aš, která se připojila k pronásledování. Na silnici směrem na obec Nebesa pak řidič vozidla Renault zastavil a utíkal do lesa. Právě v lesním porostu byl pak zadržen policisty z Aše,“ informoval.

Při následném šetření bylo zjištěno, že muž, který hlídce ujížděl a utíkal, byl osmadvacetiletý cizinec. A k tomu, aby nerespektoval pokynů Policie České republiky, měl důvod. Na vozidle totiž byly umístěny registrační značky patřící na jiné vozidlo, protože to jeho bylo odhlášeno z provozu. To ale nebyl jediný – a ani ten nejvážnější – důvod.

„Kriminalisté totiž během prověřování provedli na základě trestního řádu prohlídku jiných prostor, v tomto případě vozidla značky Renault, při které našli přes 450 tisíc kusů nekolkovaných cigaret a téměř 150 tisíc kusů cigaret s tabákovými nálepkami Běloruska,“ doplnil mluvčí.

Osmadvacetiletému cizinci pak kriminalisté sdělili podezření ze spáchání přečinu porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží, za což mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na tři léta.

Cizinec je v současné době umístěn v policejní cele a v nejbližší době bude předán Okresnímu soudu v Chebu, který bude rozhodovat o jeho trestní odpovědnosti.