Kam ve sváteční neděli? Na Seebergský velikonoční trh

Na letošní Velikonoční neděli připravilo Městské muzeum Františkovy Lázně poprvé pro své návštěvníky na hradě Seeberg velikonoční trh zpestřený hudebním programem. Organizátoři tak navazují na tradiční akci dosud pořádanou v Glauberově pavilonu ve Františkových Lázních.Milovníci-vína-se-sešli-na-Seebergu

Brána hradu se pro návštěvníky otevře neděli 1. dubna v 10 hodin. Pro tento den platí volný vstup také pro prohlídku hradních expozic až do 17 hodin.

„V areálu hradu najdou zájemci stánky s tradičním velikonočním zbožím, ukázkami lidových řemesel a občerstvením,“ vysvětlila organizátorka františkolázeňského muzea Petra Polívková. „Nebudou chybět ani oblíbené dílničky pro naše nejmenší návštěvníky, kteří si zde budou moci uplést pomlázku, nebo vyrobit velikonoční dekoraci,“ doplnila.

Hudební program ve stodole zahájí dechová hudba Parohanka. Její vystoupení si přítomní vychutnají  v čase 10:30 – 11:15 a 11:45 – 12:30. V odpoledním bloku Parohanku vystřídá Ledecká dudácká kapela z Tachova, kterou si budete moci poslechnout od 14 hodin.

Pro návštěvníky z Františkových Lázní je zajištěna zdarma autobusová doprava na Seeberg a zpět v těchto časech:

9:45, 10:45 a 13:30 z Městských sadů ve Františkových Lázních na Seeberg

10:30, 12:30 a 17:00 ze Seebergu do Františkových Lázní.