Navrtali nádrže a ukradli naftu a benzín

Škodu přes 20 tisíc korun způsobili dva zloději několika motoristům v Chebu. Dvojici zajímala nafta a benzín. Aby se k palivu dostali, navrtali nádrže. Za to si mohou v případě odsouzení posedět za mřížemi až dva roky.Policie-ill-malé-na-web

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání osmatřicetiletého a osmadvacetiletého muže, které obvinili ze spáchání pokračujících přečinů krádež a poškození cizí věci.

Oba muži měli krást naftu hned ve dvou případech. V nočních hodinách v pondělí 19. března v Chebu měli navrtat nádrže u dvou vozidel, ze kterých měli odcizit téměř 40 litrů benzínu. „Následně v nočních hodinách v pátek 23. března si měli vybrat další vozidlo v Chebu,“ informoval policejní mluvčí Michal Žáček. „I u tohoto vozidla měli navrtat nádrž, ze které měli odcizit 35 litrů motorové nafty. Při této krádeži je však přistihla policejní hlídka z Obvodního oddělení Cheb – město, která oba muže zadržela,“ uvedl. Oba muži měli na odcizených pohonných hmotách způsobit škodu ve výši přes 2 tisíce korun a na poškozených nádržích pak škodu ve výši přesahující 20 tisíc korun.

„Mladší z mužů má mít na svědomí ještě jednu věc. V noci z 18. na 19. března měl totiž vniknout na oplocený pozemek v Hazlově, ze kterého měl odcizit různé kovové věci a po rozbití skleněné výplně okna měl vniknout do neobydleného domu, ze kterého měl odcizit dva křovinořezy,“ doplnil mluvčí. Kovové věci pak v ranních hodinách měl odevzdat do sběrny jako šrot. Svým jednáním měl způsobit poškozenému škodu ve výši téměř 30 tisíc korun.

Tento skutek se podařilo objasnit policistům z Františkových Lázní, kteří již osmadvacetiletému muži sdělili podezření ze spáchání přečinu krádež. Za tu mu v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta.