Z distribučního centra odjíždí každý den 25 kamionů se zásilkami

Společnost Tchibo Praha, spol. s r.o. působí ve spolupráci s firmou Geis Solutions CZ s.r.o. (dodavatel logistických služeb) v chebské průmyslové zóně od konce roku 2016. Ve dvousměnném provozu je zde zaměstnáno kolem šesti set pracovníků. Hala s rozměry o ploše 73 tisíc metrů čtverečních řadí mezi největší logistická centra v České republice.Tchibo-dokončilo-v-Chebu-druhou-část-výstavby-a-otevřelo-své-největší-distribuční-centrum-ve-střední-a-východní-Evropě

V úterý 13. března se místostarosta Michal Pospíšil byl osobně podívat na provoz a fungování jedné z firem, která v průmyslovém parku působí. Přijal tak pozvání prokuristy společnosti Geis Solutions CZ Michaela Schertla, který mu společně s manažerem chebské pobočky firmy Tchibo Zbyňkem Korelusem poskytli komentovanou prohlídku celého provozu.

„Byl jsem překvapen rozlohou hal, a vlastně celým procesem od skladování zboží až ke konečnému vypořádání objednávky zákazníka. Město Cheb spolupracuje s jednateli společností, které na chebské průmyslové zóně působí. V rámci tohoto partnerství a na základě požadavků byl posílen autobusový spoj, linka č. 55, který je však ještě ve zkušebním provozu. S největší pravděpodobností budeme muset linku ještě posílit. Také jsme si vědomi nedostatku bytů, které by město potřebovalo pro nově příchozí zaměstnance, ale nejen pro ně. V Tchibu nalezlo práci v současnosti 600 lidí. Z toho je zhruba 50 procent místních. Což je pro město pozitivní, neboť aktuálně se řadíme mezi regiony s nejmenší nezaměstnaností,“ vyjádřil Pospíšil.

Zhruba ve dvouhodinové prohlídce uvedl ředitel firmy Geis mimo jiné i to, že v průběhu letních měsíců bude firma nabírat další pracovníky, a to nejen do dělnických profesí, ale i do středního managementu. Ti mají možnost najít nejen stabilní zaměstnání v šestidenním dvousměnném provozu, ale také dobře placenou práci s bonusy za výkon a spolehlivost.

„Naší filozofií je být prosperující firma se spokojenými zaměstnanci. Lhůtu dodávek zboží zákazníkům Tchibo jsme zkrátili na dva až tři dny, původně pro českého zákazníka putovala zásilka z Brém čtyři a více dní. To samozřejmě také závisí od výkonosti našich zaměstnanců. Na ni jsou pak navázány i platové bonusy. Mimo ně bych rád zmínil i možnost bezplatného stravování ve firemní kantýně. Jsem spokojen jak s českými, tak zahraničními pracovníky, které získáváme prostřednictvím agentur. V současné chvíli probíhá nábor nových zaměstnanců. Za tímto účelem jsme zřídili náborovou kancelář Geis v Chebu, Svobody 29, kde jsou naše zaměstnankyně k dispozici od pondělí do pátku od 8:00 do 16:00 hod. Rád bych také navázal na společná setkání jednatelů firem chebského průmyslového parku. Ta byla v minulosti pořádána městem Cheb, ale ne vždy jsme se sešli všichni. V blízké budoucnosti také chceme uspořádat něco jako Den otevřených dveří. Rádi bychom tak ukázali naši práci možným potencionálním zaměstnancům. Těch bychom chtěli přijmout zhruba kolem dalších šedesáti,“ upřesnil Michael Schertl ze společnosti Geis.

Z chebského centra Tchibo odjede denně 20 až 25 kamionů, které rozvezou zásilky do celkem sedmi zemí Evropy – Německa, Rakouska, Švýcarska, Polska, Maďarska, Slovenska a ČR. Hala za zhruba 1, 6 miliardy korun je za poslední roky jednou z nejvyšších soukromých investic v regionu.

Simona Liptáková., tisková mluvčí Městského úřadu Cheb