V mariánskolázeňském Domečku se nikdo nenudí

Už druhým rokem nabízí mariánskolázeňské rodinné centrum Domeček z Vrbiček jednorázové akce i pravidelné aktivity pro děti a jejich rodiče. Nuda zde nebude ani v dubnu, během kterého se uskuteční hned několik zajímavých workshopů.Domeček Mariánské Lázně

Foto: Josef Pavlovic

Prvním z nich bude 7.4. celodenní kurz Začínáme s montessori s Mgr. Erikou Benediktovou, kde si účastníci osvojí základní principy Montessori pedagogiky, seznámí se s didaktickým materiálem a s jeho správným využitím. Kurz je zaměřen na práci s dětmi od 0 do 6 let. Hned následující pondělí 9.4. se od 18:00 uskuteční první BABINEC. Pozvání na něj přijala přední mariánskolázeňská vizážistka Kateřina Holečková. V sobotu 14.4. se bude konat již druhý Kurz první pomoci zážitkem s Romanou Kazdovou. V nabídce je nezapomenutelný kurz jak pro začátečníky, tak pro absolventy minulého kurzu. Mimo tyto akce zájemci v Domečku najdou i v dubnu pravidelné cvičení pro rodiče s dětmi od 3 měsíců do 3 let, fitness cvičení pro dospělé bez nutnosti shánění hlídání pro děti, K(r)afárnu, výtvarné dílničky pro nejmenší, kurzy nošení dětí či těhotenské kurzy s vrchní sestrou Porodnice Cheb Mgr. Andreou Bučkovou, DiS. Domeček poslouží i v případě, že hledáte místo pro narozeninovou či jinou oslavu nebo pokud na svatbě potřebujete zábavu pro děti ve formě dětského koutku.

V průběhu dubna také započnou úpravy zahrady u Domečku z Vrbiček. „Na zahradě během několika týdnů společně s rodiči a dětmi z Mariánskolázeňska vybudujeme venkovní zázemí pro děti s prvky montessori jako např. activity boardy, water board, bosonohý chodníček, klasickou skluzavku zabudovanou do současné skalky či pískoviště. Opravíme také plot, abychom zajistili větší bezpečí našich nejmenších návštěvníků. Součástí plotu bude také informační cedule, kde se kolemjdoucí dozví, na jaké akce a aktivity se u nás mohou těšit.“, uvedla předsedkyně Domečku Markéta Gersdorfová. Domeček na rekultivaci a přeměnu zahrady získal dotaci z Fondu sportu města Mariánské Lázně, který již třetím rokem podporuje také volnočasové aktivity pro děti a mládež do 20 let. Dalšími zdroji financování jsou peněžní dary od návštěvníků a sympatizantů Domečku a podstatnou část nákladů pokryje i výtěžek z tzv. zaHRÁTKOVÉHO bazárku, který se uskutečnil na začátku března.