Pět let si vydělával prodejem pervitinu

Od roku 2013 až do začátku letošního roku prodával pětačtyřicetiletý muž pervitin v Karlovarském kraji. Za to si může v případě odsouzení odsedět až deset let za mřížemi.Policie-maláIMG_8874

Krajští kriminalisté již zahájili trestní stíhání pětačtyřicetiletého muže z Chebska.  Obvinili ho ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

„Protiprávního jednání se měl obviněný muž dopouštět již od počátku roku 2013 až do ledna roku 2018, a to tím, že měl na různých místech Karlovarského kraje neoprávněně prodávat psychotropní látku pervitin,“ uvedla policejní mluvčí Zuzana Týřová. Na tento skutek upozornili policisty občané.

„Kriminalistům se muže podařilo ztotožnit díky skvělé operativně pátrací činnosti. Státnímu zástupci podali podnět k vydání návrhu na jeho vzetí do vazby, který tento podnět neakceptoval. Vyšetřování obviněného bude probíhat na svobodě a v případě prokázání viny mu hrozí odnětí svobody na dvě léta až deset let nebo propadnutí majetku,“ doplnila mluvčí.