O zážitky z cestování se s návštěvníky podělí režisér Jan Svatoš

Vyprávění o nevšedních zážitcích z cestování a o natáčení filmu si mohou vyslechnout návštěvníci v chebském muzeu. Akce se uskuteční ve čtvrtek 5. dubna 2018 od 17:30 ve Valdštejnské obrazárně.

Foto: archiv Jana SvatošeJan svatoš

O nevšedních zážitcích přijede vyprávět režisér Jan Svatoš. Jeho právě dokončený film „Archa světel a stínů“ je zároveň jeho celovečerním distribučním debutem. Film vůbec poprvé prezentuje unikátní archivní záběry z Afriky pořízené ve 20.– 30. letech minulého století. Přítomní navštíví nejen přísně střeženou rezervaci Ngulio, ale také vystoupají k mystické hoře Mt. Kenya, nebo se do buše vydají se sloními sirotky či s ozbrojenou patrolou rangerů.

Návštěvníci si budou moci také zasoutěžit a získat zajímavé věci.  Vstupné je dobrovolné.Safari-museum

Jan Svatoš

Talentovaný režisér a fotograf MgA. Jan Svatoš bude v Muzeu Cheb hovořit o natáčení a zážitcích z cestování po Africe. Mladý dokumentarista je autorem filmů, které na soutěžních mezinárodních festivalech určitě nezapadají. Mezi nejúspěšnější patří Africa obscura https://www.youtube.com/watch?v=BSdn7Mf-WrY  a divoČINY https://www.youtube.com/watch?v=he06qpTNMPk

Prostřednictvím svých filmů se snaží o boření kulturních i společenských stereotypů. Intenzivně se věnuje problematice životního prostředí, spolupracuje s Českou televizí a Českým rozhlasem, je uměleckým ředitelem festivalu Doteky Afriky atd. Více na www.jansvatos.com.

FaH