Do sportoviště Lokomotiva potečou další miliony

Nová hala pro sportovce, šatny anebo nové sociální zařízení. To je jen malý výčet toho, na co se letos zaměří další fáze rekonstrukce sportoviště Lokomotiva v Chebu. Vloni tu vzniklo nové sportoviště s umělým trávníkem a osvětlením za několik milionů korun. V nové přístavbě bude šest nových šaten se sociálním zázemím. Na střeše postaví dělníci terasu, ze které bude vidět na fotbalové hřiště. Náklady dosáhnou 38 milionů korun.DCIM100MEDIADJI_0018.JPG

„V rámci rekonstrukce zázemí haly se počítá s vybudováním nové restaurace s výhledem do sportovní haly nebo také instalací výtahu, který zajistí bezbariérový přístup do haly,“ informovala mluvčí chebské radnice Simona Liptáková.

Na vybudování přístavby má město přislíbenou dotaci z programu Ministerstva školství mládeže a tělovýchovy na podporu sportu, která pokryje 60 procent nákladů. Jednat by se tedy mělo asi o 15 milionů korun.

V dalších letech chce město zbourat starou tribunu a místo ní postavit novou, která by odpovídala standardům 21. století. Mimo jiné má v areálu vzniknout i druhé fotbalové hřiště a menší multifunkčního hřiště.

VID