Zloděje lákala whisky

Dva muži si šli do obchodu pro něco na zahřátí a oběma padla do oka whisky. Jen jednomu v Chebu a druhému v Mariánských Lázních. Společné mají i to, že ani jeden za alkohol nezaplatil, navíc mají shodně zkušenosti s krádežemi. Oba si teď mohou v případě odsouzení posedět až tři roky za mřížemi.Policie-maláIMG_8874

„V polovině srpna měl pětadvacetiletý muž z Mariánských Lázní odcizit v místním obchodním domě láhev whisky v hodnotě kolem 500 korun,“ uvedla policejní mluvčí Zuzana Týřová. Tu si strčil pod mikinu a bez zaplacení prošel pokladnami. Krádeže se dopustil přesto, že byl v posledních třech letech mimo jiné i za krádež odsouzen a potrestán soudem. Policisté z Obvodního oddělení v Mariánských Lázních mu za jeho jednání sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže. Teď mu v případě prokázání viny hrozí až tříletý trest za mřížemi.

„Pro whisky si šel do obchodu i osmatřicetiletý muž z Chebska, a to v úterý dne 21. listopadu. V chebském obchodním domě si vzal láhve rovnou dvě v hodnotě kolem 1200,- korun. Ty uschoval a bez zaplacení s nimi prošel pokladnami,“ informovala mluvčí. „Zde však byl zachycen pracovníkem bezpečnostní agentury. Za krádež mu policisté z Obvodního oddělení v Chebu sdělili podezření ze spáchání přečinu Krádež. Ani tento muž nekradl poprvé. Za krádež byl na začátku tohoto roku odsouzen soudem. V případě prokázání viny mu tak hrozí až tříletý trest odnětí svobody,“ doplnila.