Státní svátek oslavili v Mariánských Lázních lampionovým průvodem a ohňostrojem

Lampionový průvod, vystoupení mažoretek a ohňostroj, tak oslavili lidé státní svátek v Mariánských Lázních. Nechybělo ani hudební vystoupení, o které se postarala kapela Booger.

Více fotografií zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/3851122Státní svátek oslavili v Mariánských Lázních lampionovým průvodem a ohňostrojem

Vznik samostatného Československého státu si Mariánské Lázně jako tradičně připomněly už předvečer svátku. Program začal u hotelu Cristal Palace, kde přítomní zhlédli první část vystoupení Dechového orchestru mladých a mažoretek. Poté se vydal lampionový průvod na kolonádu, kde byl připravený další program. Vystoupení mažoretek spolu s orchestrem a proslov starosty Mariánských Lázní Petra Třešňáka.

„Den vzniku samostatného Československého státu si v Mariánských Lázních připomínáme každý rok. Datum 28. října 1918 patří k nejdůležitějším dnům naší historie. Odkazuje na vítězství nevelikého národa nad expanzivní politikou jedné z posledních monarchií Evropy. Ačkoli se většina státních svátků pojí se zásluhami konkrétních osobností, výklad historie na školách nebývá příliš často personifikován. A tak mnohdy zapomínáme na ty, pro které byl boj za demokracii a nezávislost životním posláním. Tento datum si tedy musí občané České republiky pamatovat nejen proto, že se po necelých 500 letech vrátily České země do rukou zdejších obyvatel, ale i kvůli uctění památky takových osobností, jako byli T. G. Masaryk, Alois Rašín, Karel Kramář, Edward Beneš nebo například Rastislav Štefánik. Za každým obratem listu dějin nestojí jen hrstka statečných, ale aktivní vzdor a nadšení celé společnosti, což nebývá vždy samozřejmostí,“ řekl starosta.

Pak už byl připravený oblíbený ohňostroj. Na závěr přítomné rozehřála mariánskolázeňská kapela Booger, která si pro přítomné připravila bluesové a soulové skladby v osobitém podání.

Více fotografií zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/3851122Státní svátek oslavili v Mariánských Lázních lampionovým průvodem a ohňostrojem