Dýňová buchta vám zachutná

Čas dýní je tady a prodávají se všude. K dostání jsou různé odrůdy všelijakých tvarů a barev. Sice patří mezi zeleninu, ale díky své neutrální chuti se dají využít také na sladké pokrmy. Dělají se z ní kompoty, marmelády, koláče buchty i dezerty. Dýně se dobře kombinuje s různými druhy ořechů, rozinkami, skořicí, vanilkou, medem, na jemno nasekaným sušeným ovocem i čokoládou. IMG_0566 na web

Dnešní recept bude snadný na přípravu a dá se pokaždé vylepšit přidáním různých ingrediencí. Pracovat budeme s dýní Hokaido, která má lehce oříškovou chuť.

Suroviny:

3 vejce

½ hrnku cukru – kdo má rád sladší, přidá více cukru

¾ hrnku cukru

1 hrnek vlažného mléka

2 hrnky nastrouhané dýně

2 a ½ polohrubé mouky

1 a ½ prášku do pečiva

Podle chuti nasekané ořechy, nebo skořici, vanilku, rozinky …

Nejprve vyšleháme vejce s cukrem a postupně zapracujeme olej, mouku, do které vmícháme prášek do pečiva. Dále mléko a pak, kdo jak má rád – vanilka nebo skořice, hořká čokoláda či kakao. Na závěr přidáme nastrouhanou dýni.

Ještě teplou buchtu můžeme polít čokoládou.

Celkový čas přípravy cca 40 minut.