Na Grand Prix zvítězily páry z Brna a Německa

Pestrobarevné šaty, ladný pohyb a smyslné úsměvy. Tak vypadal jubilejní 25. ročník mezinárodní taneční soutěže Grand Prix Cheb. Akce se jako tradičně konala ve sportovní hale Lokomotiva. Tanečníci představili své zkušenosti v latinskoamerických i standardních tancích. Slavnostní večer se připravoval téměř celý rok a pořádání vyšlo zhruba na půl milionu korun.

Víve fotografií zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/3832444Na Grand Prix zvítězily páry z Brna a Německa

Večer ozvláštnili například mistři světa v show tancích. Jednalo se o různé formace, kterými pobavili tanečníci ze Stardance Chomutov. Nechyběly ani dětské taneční páry z Taneční školy Vladimíra Hány.

„Přijeli také zástupci z partnerského města v Nižním Tagilu. S nimi přijela mladá zpěvačka, kterou při jedné ze skladeb doprovodili naši tanečníci. Letos po dlouhé době jsme se mohli pyšnit i přítomností absolutní špičky ve standardu. Soutěžil i finalista světových pohárů David Odstrčil se svou partnerkou,“ řekl Vladimír Hána.

Soutěže v tancích se letos zúčastnily páry z České republiky, Německa, Polska, Slovenska a Maďarska. V semifinále zatančily všechny přítomné páry a předvedly pět standardních tanců a pět latinskoamerických. Odborná jedenáctičlenná porota z nich pak vybrala přibližně polovinu do finále. V něm pak tanečníci bojovali o titul a byli přesně rozděleni, kdo bude první, druhý, třetí, čtvrtý. Ve finále se opět páry představily v pěti tancích. A to zase jak ve standardu, tak v latině. Potom následovalo veřejné hodnocení poroty.

Více fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/3832444Na Grand Prix zvítězily páry z Brna a Německa

Každý z účastníků byl zaznamenaný do databáze, což je v České republice povinnost. Navíc soutěžící dostali startovní knížku. A k tomu obdrželi i výsledkovou listinu, kde každý hned vidí, na jakém místě se na Grand Prix umístil.

Soutěž se konala za velké finanční podpory města Chebu i Karlovarského kraje.

Více fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/3832444Na Grand Prix zvítězily páry z Brna a Německa

A jak celá soutěž dopadla?

Standardní tance:

  1. místo David Odstrčil – Tara Bohak Dvestic-DSP Kometa Brno
  2. místo Filip Kuklinski – Michalina Kuklinska TKS Dance Torun – Polsko
  3. místo Florian Fürl – Liz Lengenheinrich TSC Casino Dresden – Německo

Do finále se probojoval i domácí taneční pár z ATK Standard Cheb a to

Daniel Raffa a Kateřina Janeková.

Latinskoamerické tance:

  1. místo Benjamin Becker – Natalie Agater TC Rot Weiss Leipzig – Německo
  2. místo Filip Kuklinski – Michalina Kuklinska TKS Dance Torun – Polsko
  3. místo Samuel Rovňák – Michaela Komorová TK UNI DANCE Bratislava – Slovensko

VID