Policisté zachraňovali mladé cyklistce život

Mariánskolázeňští policisté vyjížděli k nehodě mladé cyklistky. Třináctiletá dívka přepadla přes jízdní kolo a způsobila si vážná zranění. Dva policisté a jedna žena jí poskytli první pomoc.  Policie-maláIMG_8874

Případ se stal v neděli 15. října. „Policisté pprap. Jakub Mareš a nstržm. Vojtěch Procházka z obvodního oddělení Mariánské Lázně okamžitě vyjeli na místo.  Po příjezdu viděli ležící dívku a ženu, která jí rukama stlačovala silně krvácející ránu na noze,“ informoval Daniel Dvořák, policejní mluvčí. „Policisté okamžitě zajistili bezpečnost na komunikaci a začali poskytovat první pomoc. Po celou dobu komunikovali s dívkou a snažili se ji uklidňovat. Policisté tlakovým obvazem tlačili místo masivního krvácení, aby zamezili velké krevní ztrátě. Po příjezdu Zdravotnické záchranné služby na místo policisté pokračovali v asistenci. Na místo se dostavili i její rodiče,“ sdělil.

Po rozhodnutí, že bude dívka s vážným zraněním v oblasti třísla letecky transportována do Fakultní nemocnice v Plzni, provedli policisté asistenci při převozu na místo přistání vrtulníku. Po celou dobu převozu navíc druhý policista stlačoval ránu na dívčině noze.

„Včerejšího dne přijeli na Obvodní oddělení policie v Mariánských Lázních rodiče zraněné dívky a setkali se s policisty, kteří jim zachraňovali dceru. Rodiče zraněné dívky osobně poděkovali policistům a jejich nadřízeným za záchranu jejich dcery. Dívka prodělala v nemocnici několika hodinovou operaci a v současné době je mimo ohrožení života,“ doplnil mluvčí.