Kradli a teď už sedí v cele

Trojice mužů si opatřovala peníze krádežemi v Chebu. Vloupali se například do autobusu, do auta, kradli v obchodě, ale také na chodbě domu a na terase restaurace. Pokud je soud uzná vinnými, posedí si za mřížemi od šesti měsíců až do tří let.Policie-maláIMG_8874

Policisté zahájili trestní stíhání tří osob z Chebska. Muži ve věku osmatřicet, sedmadvacet a pětadvacet let byli obviněni z pokračujících přečinů krádeže a v jednom případě z přečinu poškození cizí věci.

Trestných činů se dopouštěli v době od června do září 2017 na území města Cheb. Muži kradli věci, které mohli rychle zpeněžit. „Osmatřicetiletý muž měl v nočních hodinách za užití násilí vniknout do vnitřních prostor zaparkovaného autobusu v Chebu, ze kterého odcizil bundu v hodnotě 1 000 korun, kterou si ponechal. Škoda vzniklá poškozením autobusu byla stanovena na necelých 30 000 korun,“ uvedl policejní mluvčí Daniel Dvořák. „Dále společně s pětadvacetiletým mužem v jedné prodejně v Chebu odcizili pracovní nářadí, které hned prodali. Tímto způsobili škodu ve výši necelých 500 korun. Společně také odcizili z chodby domu kovový stolek, v hodnotě 300, který následně prodali,“ informoval.

Osmatřicetiletý muž společně se sedmadvacetiletým mužem vnikli v nočních hodinách do vozidla zaparkovaného v Chebu, ze kterého odcizili osobní věci a oděvní svršky v celkové hodnotě převyšující 7 000 korun.

„Motocykl značky Babeta odcizil sedmadvacetiletý muž sám v brzkých ranních hodinách, kdy měl násilím překonat zajištění motocyklu. Při tomto jednání byl muž zadržen hlídkou policistů. Po propuštění ze zadržení muž nadále pokračoval v trestné činnosti. Z prostoru terasy restaurace v Chebu měl odcizit stůl a židle, které následně prodal za 400 korun,“ doplnil mluvčí.

Celková škoda v současné době je na základě odborných vyjádření stanovena na necelých 40 000 korun.

Dva muži ve věku 25 let a 38 let se trestných činů dopouštěli i přesto, že za stejné činy byli v posledních třech letech soudem odsouzeni nebo potrestáni. Policisté oba muže zadrželi a umístili do policejní cely. Včerejšího dne podali podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na jejich vzetí do vazby.