Na Františkově pětce sportovci běželi pro dobrou věc. Další závod bude v Plesné a ve Skalné

Františkova pětka odstartovala trojitou dávku pomoci. V sobotu se poběží v Plesné a v neděli ve Skalné. Výtěžek ze všech tří akcí bude věnován Hospici sv. Jiří v Chebu, šestiletému Radku Neuschlovi z Plesné na podporu jeho léčby nemoci motýlích křídel a pětiletému Jakubu Kohoutovi, který trpí velmi vzácnou leukoencephalopatií s postižením mozkového kmene a míchy.

Více fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/3753937Na Františkově pětce sportovci běželi pro dobrou věc. Další závod bude v Plesné a ve Skalné

Páteční odpoledne patřilo ve Františkových Lázních malým i velkým běžcům. Konal se zde již druhý ročník  Salming Tour de Hospic. Sobotní jedenáctá hodina bude patřit sportovcům a pěším účastníkům Plesenského půlmaratonu v Plesné. Zázemí startu a cíle je v areálu Základní školy. Připraveny budou trasy pro Starostenskou desítku (soutěžní běh na 70 minutový limit), běžecký a cyklistický půlmaraton a turistickou třináctku.

Závěrečným dnem celé tour bude neděle a běžci se přesunou do Skalné. Start Skalenské desítky bude krátce po desáté dopolední hodině v závislosti na průjezdu vlaku, protože trasa povede opět přes železniční přejezd. Skalenští pořadatelé letos poprvé nabídnou také zhruba pětikilometrovou vycházkovou trasu pro pěší turisty.

Všechny tři závody nabídnou také krátké tratě pro děti.

Běžci se mohou účastnit celého seriálu Salming Tour de Hospic a bojovat o celkové vítězství, nebo se účastnit jen vybraných jednotlivých závodů. Výsledky celého seriálu budou vyhodnoceny ve Skalné.

Více fotografií z akce zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/3753937Na Františkově pětce sportovci běželi pro dobrou věc. Další závod bude v Plesné a ve Skalné