Milovníci vína zamíří na Seeberg

Po roce se na Seebergu uskuteční oblíbený Festival vína. Akce se zúčastní vinaři z České republiky, Rakouska, Slovinska a také dovozci chilských, francouzských a italských vín. K poslechu bude hrát hudba různých žánrů. Nebude chybět ani občerstvení a pro nejmenší návštěvníky pohádka. Festival se koná v sobotu 23. září a začne v deset hodin.

Fotografie z minulého ročníku zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/2141130Festival-vína-na-hradě-Seeberg

„Návštěvníci se mohou opět těšit na bohatý doprovodný program. K vínu a dobré náladě budou hrát kapely různých žánrů – Cimbálová muzika Antonína Stehlíka z Nového Šaldorfu, skupiny Harry Mähren z Františkových Lázní a Kiks Band z Chebu a příjemnou atmosféru jistě vytvoří i akordeonistka Jana Bezpalcová,“ uvedla dokumentátorka františkolázeňského muzea Petra Polívková.

Protože k vínu neodmyslitelně patří také sklo, připraveny budou ukázky sklářských řemesel. V pojízdné sklárně Michala Zahradníka přítomní uvidí nejen, jak se fouká sklo, ale budou si moci sami foukání skla vyzkoušet. Broušení skla předvede brusič Lubomír Žúbora. Sklářské řemeslo doplní se svou drátenickou dílnou dráteník Ladislav Lokajíčkek.

Návštěvníci jistě ocení také bohatý výběr dřevěných a kožených výrobků, látkových a paličkovaných šperků, přírodní bylinné kosmetiky a minerálů.

„K dobrému vínu a dobré zábavě nesmí chybět kvalitní občerstvení, které zajistí Kynšperský zajíc, pro mlsné jazýčky nebudou chybět pražené oříšky, cukrová vata, lokše, koláčky, palačinky, trdelník, medlenka a velký výběr sýrů a uzenin,“ informovala Petra Polívková.

Fotografie z minulého ročníku zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/2141130Na-Seebergu-se-sešli-milovníci-vína

„Nezapomínáme ani na naše nejmenší návštěvníky. Čekají na ně tvůrčí dílničky Hanky Kertisové a Moniky Bartošové. Dvě pohádky si připravilo Divadlo KAPSA z Andělské hory a zajímavým zpestření programu nejen pro děti, ale i jejich rodiče, by jistě mohlo být i autorské čtení pohádkové knihy Kdo zachrání Pižďucha autorů Jana Ondera a Zuzany Onderové,“ doplnila dokumentátorka.

Pro návštěvníky je zajištěno pohodlné parkování v blízkosti hradu a také bezplatná autobusová doprava z Františkových Lázní.

Odjezdy autobusů:

Z Františkových Lázní: 9:45, 13:30, 14:30, 17:30

Z hradu Seeberg: 13:15, 14:15, 17:15, 21:00

Podrobný časový program:

10:00 Otevření festivalu

11:30 – kapela Harry Mähren (Františkovy Lázně)

13:30 – kapela Kiks Band (Cheb)

15:30 – Cimbálová muzika Antonína Stehlíka (Nový Šaldorf)

Program doplní:

11:00 – 17:00 – rukodělné dílny pro děti

Divadlo KAPSA (Andělský hora)

 13:00 – Zvířátka a loupežníci

 15:00 – Jak si Kuba Mariánku zasloužil

Jana Bezpalcová – akordeon

Vstupné: 100 Kč, dítě 50 Kč