V neděli se vydejte na výpravu za Mattonim a legendou o trpaslících do bývalých lázní v Kyselce

Zájemci o komentovanou prohlídku se projdou místy, kam kdysi mířili hosté z celé Evropy. Zjistí, jak pokračují záchranné práce, a dozví se zajímavosti z historie. Příchozí budou moci obdivovat nápaditost i fortel spojený se stáčením minerálky. Navíc zjistí, co je pravdy na tom, že se do Kyselky vracejí trpaslíci.hotová-kyselka-1

Komentovaná prohlídka po stopách Heinricha Mattoniho se uskuteční již tuto neděli 24. září od 10 hodin. Sraz je na parkovišti u kina v Kyselce. Trasa návštěvníky povede od kina a končí v Muzeu Mattoni. Návštěvníci se během hodinové procházky dozvědí zajímavosti z historie spojené s hrabětem Heinrichem Mattonim a také informace o aktuálních pracích na záchraně historických budov.

Lázně  Kyselka patřily kdysi k nejkrásnějším lázním nejen u nás, ale i v Evropě. Ke konci 19. století za Heinricha Mattoniho zažily lázně svoji největší slávu. Od konce druhé světové války začal jejich věhlas upadat. Svoji činnost lázně ukončily v roce 1992 a od té doby začaly chátrat. V dnešní době stále bojují o „život“.