SpaRun se v Mariánských Lázních běží už tuto sobotu 

Už v sobotu 15. července čeká milovníky běhu pátý ročník závodu SpaRun. Organizátoři navíc nachystali kulturní program, který společně se závody nese podtitul Moderní, vstřícné a otevřené Mariánské Lázně. Po slavnostním vyhlášení vítězů tak například vystoupí kapely Circus Brothers a End of Scream.

Více fotografií zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/1816794IMG_0765-malá-na-web

Prezentace závodníků a výdej startovních čísel začíná ve sportovním areálu Victoria v Mariánských Lázních v 11 hodin a skončí ve 12.30 hodin. Dětský závod začne ve 13 hodin, ten hlavní odstartuje ve 14 hodin.

„Start a cíl je ve Sportovním areálu Viktoria Mariánské Lázně. Trasa závodníky zavede k Rudolfovu a Ferdinandově prameni, ale i ke kolonádě,“ popsal organizátor Pavel Knára. „Nachystaná trať hlavního závodu je dlouhá 6 400 metrů a je vedena po písčitých a asfaltových cestách. Pro děti, které se na start připraví hodinu před hlavním závodem, jsou připraveny trasy o délce 400 m, 1000 m a 1400 m,“ doplnil Pavel Knára.

Na vítěze závodu čekají hodnotné ceny, například víkendové pobyty v luxusních hotelech, vouchery na golfové hřiště, do bazénu, pivních lázní či na nákup sportovního zboží. Mezi cenami jsou ale také ski pasy či sudy piva.

Po slavnostním vyhlášení vítězů se návštěvníci mohou těšit na kapely Circus Brothers a End of Scream. Pražská kapela Circus Brothers patří mezi unikátní klezmer kapely v České republice. Klezmer je hudební žánr světské židovské hudby, který může připomínat cirkusové melodie. Skupina Circus Brothers tento žánr spojuje s taneční hudbou a vzniká tak originální styl hudby, který si vždy najde své posluchače. Hudební skupina End of Scream z Lokte se představí spojením symfonické a rockové hudby.

SpaRun – Moderní, vstřícné a otevřené Mariánské Lázně

11.00 prezentace závodníků, výdej start. čísel

12.50 zahájení závodu

13.00 závody dětí

14.00 start hlavního závodu

15.30 vyhlášení vítězů

16.00 Circus Brothers

17.00 End of Scream

…dětské výtvarné dílny, prezentace a worshop

parkouru a free runningu ad.

Závod pořádá T.J. Sokol Mariánské Lázně ve spolupráci s AC Mariánské Lázně a městem Mariánské Lázně. Startovné činí 150 korun, pro děti 50 korun.