Během čtyřiadvaceti hodin se stalo v kraji šest nehod

Rušných čtyřiadvacet hodiny zažili záchranáři v Karlovarském kraji. Vyjížděli k šesti nehodám, při kterých se zranilo 15 lidí. Bouralo se jak na Chebsku, Sokolovsku i Karlovarsku.

V období čtyřiadvaceti hodin od pondělního do úterního rána zasahovali hasiči v kraji u šesti dopravních nehod. Celkem se při nich zranilo patnáct osob. „Jedná se o zvýšený počet jak samotných nehod, tak i zraněných. Podle dlouhodobého průměru zasahují hasiči v kraji u dvou dopravních nehod denně,“ uvedl Martin Kasal, mluvčí HZS Karlovarského kraje. „Navíc ze šesti pondělních nehod jsou hned dvě zařazené jako mimořádné, a to nehoda na silnici z Karlových Varů na Prahu, kde se zranilo najednou šest osob, a druhá pak u Velké Hleďsebe, kde byla více jak dvě hodiny zcela uzavřená komunikace první třídy,“ doplnil.

První pondělní dopravní nehoda se stala u Františkových Lázní. Srazila se zde dvě osobní auta, posádka záchranné služby se postarala o dva zraněné. Hasiči zajistili místo nehody a postarali se o protipožární zabezpečení. Krátce po poledni se pak srazila dvě nákladní auta na obchvatu Velké Hleďsebe u Mariánských Lázní. Na místě zasahovali hasiči ze tří jednotek, jednoho z řidičů museli z kabiny kamionu vyprostit. Po nehodě došlo k velkému úniku nafty, zhruba šest set litrů pohonných hmot uniklo z nádrží kamionů na silnici a následně i do půdy na náspu. Únik pak přímo na místě řešili pracovníci vodoprávního úřadu, kontaminovaná zemina se bude muset odbagrovat. Provoz v místě nehody byl uzavřený až do večerních hodin.

Další událost, která si vyžádala zranění tří osob, se stala v Oloví na Sokolovsku. „K dopravní nehodě mělo dojít tak, že jednatřicetiletý řidič vyjížděl od benzínové čerpací stanice a následně došlo ke střetu s dalším autem devatenáctiletého řidiče, který jel po hlavní komunikaci ve směru od obce Boučí na Kraslice,“ informovala Kateřina Krejčí, policejní mluvčí. Při dopravní nehodě došlo ke zranění mladého řidiče, kterého transportoval vrtulník do plzeňské nemocnice.  „Dále došlo ke zranění osmadvacetiletého spolujezdce ze stejného vozidla a ke zranění jednatřicetiletého řidiče. Oba byli převezeni záchrannou zdravotnickou službou do nemocnice v Sokolově,“ doplnila mluvčí. Škoda je předběžně odhadnuta na 70 tisíc korun.

Bouralo se také u obce Hůrky nedaleko Karlových Varů. „V úterý krátce po půl třetí odpoledne řídil 20letý muž z Karlovarska osobní automobil ve směru od Karlových Varů na Prahu. Přibližně 50 metrů za křižovatkou na obec Hůrky zřejmě nepřizpůsobil rychlost a v zatáčce na mokrém povrchu uvedl vozidlo do smyku. Vjel mimo komunikaci, kde narazil do svodidel a poté přejel do protisměru, kde narazil do protijedoucího vozidla značky Mercedes, které řídil 34letý cizinec, a to bylo následně odraženo mimo komunikaci,“ řekla Zuzana Týřová, policejní mluvčí. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění jednoho z řidičů a tří jeho spolujezdců. „S oběma řidiči policisté provedli orientační dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, která vyšla negativně. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku kolem 150 tisíc korun,“ dodala.