Ve zrekonstruovaném hudebním altánu se uskuteční první koncert letošní sezóny

V nově zrekonstruovaném hudebním pavilonu ve Františkových Lázních se v neděli uskuteční první koncert letošní sezóny. Lázeňský orchestr Františkovy Lázně navazuje na tradici lázeňského orchestru ve městě, která se začala datovat již kolem roku 1840. Koncerty se budou konat každou neděli od 15.30 do 17.00 hodin, a to po celou letní sezónu, která trvá květen až září.A IMG_0739 na web

„Jsme rádi, že se nám podařilo orchestr udržet a znova navázat na tradici, která byla před pěti lety přerušena,“ řekl starosta Františkových Lázní Jan Kuchař.

V letošní sezóně je připraveno hned několik novinek, které s koncerty souvisí. Tou největší je zrekonstruovaný hudební altán. Oprava památkově chráněného objektu se protáhla na více než rok, protože bylo zapotřebí pečlivě zachovat původní ráz a dřevěné prvky.

První koncert letošní sezóny se uskuteční v neděli 21. května od 15.30 hodin u Sadové kavárny.
Při nepříznivém počasí se koncerty budou konat přímo v sále Sadové kavárny.

Členové františkolázeňského orchestru jsou profesionální hudebníci, jedná se především o přední hráče tří západočeských symfonických orchestrů – Západočeského symfonického orchestru Mariánské Lázně, Plzeňské filharmonie a Karlovarského symfonického orchestru. „Lázeňský orchestr Františkovy Lázně je složen ze sedmnácti hudebníků a dirigenta. Orchestr provozuje agentura Spa Entertainment paní Veroniky Smutné a promenádní koncerty zajišťuje Městské kulturní středisko ve Františkových Lázních,“ uvedl Vladimír Smutný ze Západočeského symfonického orchestru. „Hlavním dirigentem v letošní sezóně je Jan Mikoláš a koncertní mistr Hana Hložková, která je mimo jiné také koncertním mistrem Plzeňské filharmonie,“ doplnil.

Program koncertu Lázeňského orchestru Františkovy Lázně – neděle 21. května

John Philip Sousa

Pochod kadetů
Kadettenmarsch

Emil Waldteufel
Estudiantina – valčík
Walzer

Johann Strauss
Noc v Benátkách – předehra
Eine Nacht in Venedig – Ouvertüre

Antonín Dvořák
Slovanský tanec č. 8
Slawischer Tanz Nr. 8

Enrico Tosseli
Serenada

Bedřich Smetana
Skočná polka z opery Prodaná nevěsta
„Skočná“ Polka aus der Oper Die verkaufte Braut
přestávka / Pause

Antonín Dvořák
Polonéza Es dur
Polonaise Es-Dur

Johannes Brahms
Uherský tanec č. 5
Ungarischer Tanz Nr. 5

Frederic Loewe
My Fair Lady
– směs / Potpourri