Na zahradě knihovny bude piknikový happening

Férová snídaně – piknikový happening se uskuteční v Chebu na zahradě knihovny. Tento den se na řadě míst v ČR slaví Světový den pro Fair Trade. Akce, která je pořádána Hospicem svatého Jiří spolu s chebskou knihovnou se uskuteční v sobotu 13. května od 10 hodin. V případě nepříznivého počasí se bude snídat v knihovně.w snídaně

„Na zahradě knihovny společně posnídáme domácí pohoštění z lokálních a fairtradových surovin. Například můžete ochutnat pampeliškový med s domácím chlebem, rybízovou a malinovou marmeládu, několik druhů pomazánek, zavařené meruňky, pampeliškový salát a těstoviny s kopřivami,“ uvedla Alena Votavová, ředitelka hospice svatého Jiří. „Pokud doneste i Vy něco k zakousnutí vlastní výroby, podpoříte tím myšlenku společné komunitní snídaně,“ doplnila.

Domů si mohou přítomní zakoupit mléčné výrobky z Mlékárny u Sedláčků, mléko, několik druhů sýrů, máslo a další produkty. Vše doprovodí živá hudba místních umělců. S DDM Sova Cheb si mohou zájemci vyzkoušet moderní deskové hry a prohlédnout si obrázky nakreslené dětmi z chebské waldorfské školy Wlaštovka.

Foto: Archiv organizátorů