Karibské rytmy ovládnou Františkovy Lázně

Karibská hudba, tanec, workshopy, párty a mnoho dalšího čeká na účastníky Dnů karibského tance – Salsa Westbohemia Festival 2017. Akce, která se uskuteční Ve Františkových Lázních první květnový víkend (5 až 7. května), je určená pro všechny tancemilovné zájemce z řad pokročilých, ale i začátečníků.  A jak organizátoři upozorňují, tato hudba je velmi návyková. O tom, jak bude festival probíhat a co vše je pro návštěvníky připravené, si Živé Chebsko povídalo s jednou z organizátorek Jindrou Steinke.pt plakát na stránky

Pro koho je akce určená?

Na akci může přijít kdokoli, nemusí mít předchozí zkušenosti s tancem. Stačí jen chuť se hýbat a učit se. Program bude připravený i pro zkušenější tanečníky, aby se mohli dále zdokonalovat. Workshopy budou tedy rozděleny dle úrovní pro začátečníky a pokročilé.  Pokud nemáte zajištěné hlídání pro své děti, můžete je vzít s sebou, během workshopů bude připravený program i pro ně. Účast dětí je na festivalu zdarma.

Jaké tance se mohou zájemci naučit?

Účastníci festivalu se seznámí s různými styly energického tance salsa (kubánská salsa, New York salsa, Rueda de casino) a také se naučí romantickou bachatu.pt plakát 1

Akce se bude konat přes víkend. Je možné se za tu dobu nějaký tanec naučit?

Návštěvníci festivalu, kteří teprve začínají, se naučí základy zmíněných tanců. Ale již tyto základní kroky lze různě kombinovat a vystačí si s nimi na tanečním parketu. Na večerním programu pak bude možnost zatančit si i se zkušenějšími tanečníky. Je to ale jako se vším, zdokonalování se v tanci lze docílit pouze tréninkem. Upozorňujeme, že tyto tance jsou velice návykové a nádherná energická hudba vás rozhodně nenechá klidnými J.

Pokud se někomu tanec zalíbí, bude moci pokračovat se zdokonalováním?

Ano, možnost pokračovat bude v centru tance a jógy Balanc, kde probíhají pravidelné kurzy pro páry. Pokud zrovna nemáte tanečního partnera, nabízíme i kurzy pro jednotlivce. Naučíte se kroky k jednotlivým figurám, principy rotací a hlavně, jak hudbu správně cítit a vnímat, aby se váš tanec stal zcela přirozeným projevem. Naučíte se nové krokové variace, kombinace a zábavné sestavy, jak v páru, tak v sólové podobě. Kromě pravidelných kurzů, nabízíme i jednorázové workshopy, pokud nemáte čas chodit pravidelně. Radost z tance pak můžete sdílet s ostatními i na našich tančírnách v centru Balanc nebo během léta na Plovárně Dřenice.

Kolik bude stát vstupné?

FULL PASS – 1590,-korun – workshopy a párty, pátek až sobota

Páteční párty – hrají DJ vstupné 150 korun

Soborní večer s živou kapelou – vstupné 250 korun

DAY PASS – workshopy a večerní párty sobota 900

Foto: archiv organizátorů