Slavily i opuštěné kočky

V neděli 23. dubna 2017 připravil spolek Láskou ke kočkám, který se stará v Sokolově o toulavé a opuštěné kočky, společně se spolkem Živé Sokolovsko „Velikonoce v útulku“.

Akce byla pojata především jako poděkování všem, kterým není osud toulavých koček lhostejný a pomáhají finančně nebo materiálně útulku fungovat.  Pro každého návštěvníka tak bylo jako poděkování připraveno občerstvení, vystoupení kapely Bankrot a na památku si každý odnesl button a perníček.pt kočky 2

Návštěvníci si mohli prohlédnout opuštěné kočky, které čekají na nové domovy. Jelikož nynějším prostorem útulku je stará maringotka, do které se vejde velmi omezený počet návštěvníků, stála se na prohlídku dlouhá fronta.  Pro představu byl vyznačen i prostor, kde by měl stát nový útulek splňující hygienické a prostorové požadavky pro lepší dočasné umístění koček. Projekt na nový útulek je již připraven a v současné době se řeší financování stavby, které bude pokryto z části z finančních příspěvků dobrovolníků a z části spolek vyjednává o příspěvku od města Sokolov.

I přes nepřízeň počasí návštěvníci vydrželi, opékali buřty nebo trdelník nad ohněm, zahřívali se kávou, čajem či svařákem a poslouchali folkovou hudbu kapely Bankrot. Pro malé návštěvníky byly připraveny soutěže.

Množství „dárků“, které kočičky dostaly, byl opět neskutečný – od steliva, hraček, pelíšku po celé kartony konzerv a pytle granulí.

„Po Vánocích jsme se opět vydali podpořit kočičí útulek v Sokolově. Jako vždy na nás byly kočičky přichystané, takže kromě povelů lehni, schovej se nebo sekni, nám připravily i milé překvapení – koťátka. Vážím si takových lidiček jako je paní Anička Křehlíková, že na úkor svého soukromí, svého klidu, spánku a hlavně financování ze svého, se dokáží postarat o toulavé nebo nemocné kočky nebo ty, které se už některým „nehodí“ anebo omrzí.  Je to to nejmenší, přijít a podpořit třeba koupí krmení, plenek, granulí, případně dát peněžní dar, ale úplně nejvíc je, když se kočičky umístí díky takové akci. Jako vždy jsme si koupili krásné věci s motivem kočiček a co víc, zahrála nám k tomu kapela a ještě jsme si mohli udělat trdelník a upéct buřta. Děkuji a věřím, že se najdou další, kteří práci paní Aničky a jejich pomocníků ocení a podpoří ji v dalších projektech ať hmotnými dary nebo finančně, protože tohle má opravdu smysl. Díky a těším se na další akci,“ řekla Anna Holubová, která se pravidelně účastní akcí.pt kočky 1

Hlavním iniciátorem a předsedou spolku „Láskou ke kočkám z.s.“ je paní Anna Křehlíková, která se o kočky stará, provádí odchyt a hledá kočičkám nové domovy. Nepostradatelné pro útulek jsou také paní Hromádková, která každý den v útulku uklízí a stará se o kočky, a Vlaďka Bubnová, která pomáhá hlavně s dopravou koček na veterinární ošetření a zákroky.  Všechny zmíněné dámy samozřejmě fungují jako tzv. „dočasky“ pro kočky, které již kapacita útulku nepojme. Dobrovolníků je nespočet, pomáhají finančně, materiálně, dočasnou péčí o kočky, nebo třeba pořádáním aukcí, každého dalšího dobrovolníka útulek s radostí uvítá.

„Vracím se k nedělní akci a přicházím s obrovským poděkováním všem dobrovolným pomocníkům a všem zúčastněným, zároveň se velmi těšíme na další setkání, na které jste všichni už dnes srdečně zváni. Přesný termín dáme včas vědět. Jsem dojatá <3 Opravdu velmi za nás a za kočičky bez domova moc a moc děkuji,“ uvedla Anna Křehlíková, předsedkyně spolku Láskou ke kočkám.

Iveta Müller