V chrámu svaté Olgy se uskuteční charitativní koncert

Charitativní koncert pravoslavné duchovní hudby na podporu Hospice Sv. Jiří v Chebu se uskuteční v nejstarším pravoslavném chrámu v kostele svaté Olgy ve Františkových Lázních. Zazní byzantské hymny a řecké tradiční písně v podání ženského pěveckého tria Chorodia Agiu Georgiu. Akce se bude konat ve čtvrtek 20. dubna od 19 do 20 hodin.koncert pravoslavný chrám

Ženské pěvecké trio Chorodia Agiu Georgiu, které zpívá byzantské hymny a řecké tradiční písně, se zrodilo v Pravoslavné kapli sv. Jiří na zámku v Ostravě-Porubě. Marie a Sofie Prusali a Lada Gižová zde zpívají při každé liturgii a zpívání si zamilovaly na tolik, že se učí další a další byzantské hymny a tradiční písně z Ipiru, Thrákie a Pontu.

Sofie a Marie spolu se sestrou Elisavet vyrůstaly v Thessaloniki, Lada na Moravě. Láska k této hudbě, dlouholeté přátelství, společná studia na Katedře výtvarné tvorby Ostravské univerzity a především pravoslavná víra tyto ženy spojuje. Chorodia působí teprve druhým rokem, avšak má za sebou již několik překrásných zážitků z koncertů duchovní hudby, ze samostatných vystoupení v chrámech a spolupráce s dalšími hudebníky.