Oči pro pláč zůstaly ženě místo zrekonstruovaného bytu

Chtěla zrekonstruovat půdní byt a tak si našla odborníka – třicetiletého muže z Chebska. Po podepsání smlouvy vyinkasoval peníze, ale práci už nedokončil. Zálohu ve výši kolem půl druhého milionu korun použil pro svoji potřebu. Za to ho čeká v případě odsouzení až osm let za mřížemi.OLYMPUS-DIGITAL-CAMERA

Kriminalisté z Oddělení hospodářské kriminality v Chebu již zahájili trestní stíhání 30letého muže z Chebska, kterého obvinili, ze spáchání zločinu zpronevěra.

„Poškozená žena začátkem loňského roku s obviněným uzavřela smlouvu o dílo na rekonstrukci půdního bytu. Ve smlouvě se muž zavázal k dokončení rekonstrukce koncem července daného roku. Během pěti měsíců od ženy vybral zálohy na materiál a vybavení bytu v hodnotě kolem 1,6 milionu korun. V dohodnutém termínu však dílo nedokončil a finanční hotovost ve větší míře nepoužil ke sjednanému účelu a ani ji nevrátil,“ informovala Věra Hnátková, policejní mluvčí. Dle znaleckého posudku na stavbu dodal materiál a provedl práce v hodnotě pouze kolem 150 tisíc korun.