Ve Františkových Lázních se natáčelo Přání k mání

Pavilón u Františkova pramene ve Františkových Lázních se změnil v pohádkové místo, kde se plnila přání. Filmaři si vybrali lázeňské město k natáčení několika scén z připravované pohádky, vánočního příběhu s názvem Přání k mání. Diváci ji uvidí už letos na Vánoce a bude patřit mezi tři hlavní večerní pohádky.

Více fotografií zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/2820566Ve Františkových Lázních se natáčelo Přání k mání

Lokalitu si vybral režisér Vít Karas, který z regionu pochází. Jeho volba potěšila řadu místních a samozřejmě i starostu Františkových Lázní Jana Kuchaře.

„Vycházíme vstříc jakékoliv pozitivní zmínce o Františkových Lázních, což ´účinkování´ města v pohádce rozhodně je. Získáváme tak další návštěvníky, a to často z řad mladších ročníků, protože filmová turistika láká,“ doplnil.

S natáčením vánočního příběhu začal režisér Vít Karas již před koncem minulého roku. Přání k mání poetickou, hravou a humornou formou vypráví příběhy několika podob lásky. „Přání k mání není úplně typickou vánoční pohádkou, neodehrává se na zámku a hrdiny nejsou princ s princeznou,“ prozrazuje režisér. „Jde o vánoční příběh, který se vymyká především svou stylizací a výtvarným pojetím. Pro mě osobně je to návrat ke klasickým filmům mého dětství, jaké točil třeba Jindřich Polák.“

A herecké obsazení je opravdu atraktivní. „V pohádce uvidí diváci známé herce například Jitku Čvančarovou, Martina Myšičku, Jana Vondráčka, Simonu Babčákovou, Lukáše Latináka, Mariána Slováka, Vítězslava Jandáka, Milana Šteindlera, Adriana Jastrabana, Václava Neužila a další. Ale hlavní role patří dětem, o kterých to celé je. Bude se jednat o splnění přání, které dostanou děti za odměnu od kouzelného dědečka,“ uvedl Josef Kropáček, zástupce vedoucího produkce.

Více fotografií zde: https://www.zonerama.com/ZiveChebsko/Album/2820566Ve Františkových Lázních se natáčelo Přání k mání

Jak doplnil kreativní producent snímku Jan Maxa, fenomén české vánoční pohádky je producentskou a tvůrčí výzvou. „Jak přijít s něčím novým a přitom neporušit pravidla žánru? Jak příjemně překvapit a přitom neodradit diváky, kteří v tradičním čase očekávají tradiční obsah?,“ ptá se. „Věřím, že Přání k mání je právě takovým projektem a že divákům obohatí jejich sváteční večer o nový a přesto důvěrně známý zážitek,“ podotkl.

A o čem vlastně pohádka pro celou rodinu bude? Příběh hravou a humornou formou vypráví o několika podobách lásky: o trampotách náctiletého Alberta, který je až po uši, a hlavně neopětovaně, zamilován do sestry svého nejlepšího kamaráda. Vyprávět bude také o lásce mezi Albertovými rodiči – varietním kouzelnickým duem prožívajícím krizi středního věku, ale i o lásce rodičovské, kdy se floutek a lamač dívčích srdcí Bosák junior snaží získat pozornost a lásku svého otce, mocného hoteliéra.

Film vzniká česko-slovenské koprodukci podle scénáře Miroslava Adamce