Kradl v herně i na sokolovské faře

Velmi čilým se ukázal být osmatřicetiletý muž ze Sokolovska. Nejprve využil chvilkové nepozornosti obsluhy herny a obsloužil se sám dvěma lahvemi alkoholu, které si přisvojil. Pro jistotu z podniku hned odešel. Po několika dnech ho zlákaly otevřené dveře sokolovské fary. Tam se mu zalíbilo oblečení na věšáku až tak, že některé kousky si odnesl s sebou. Našel zde také klíče od auta. I přes zákaz řízení do něj nasedl a vydal směrem na Německo. Jeho cesta skončila u bavorského Waldsassenu, když zapadl s autem v bahně. Teď už sedí ve vazbě.  V případě odsouzení si posedí až tři roky za mřížemi.krádež auta

„Dne 15. února v Sokolově využil nepřítomnosti obsluhy herny a z chladicího boxu odcizil jednu láhev tvrdého alkoholu. Poté vešel odemčenými dveřmi do prostoru skladu, kde odcizil další láhev tvrdého alkoholu. Obě lahve v hodnotě 900 Kč uschoval do batohu a z herny odešel,“ uvedla Kateřina Böhmová, policejní mluvčí. „O pár dní později 21. února vstoupil otevřenou bránou do budovy fary v Sokolově, kde z věšáku na oděvy odcizil různé oděvní svršky a svazek klíčů na kterém byl také klíč od osobního vozidla,“ informovala mluvčí. Osobním vozidlem z místa činu odjel i přesto, že má vyslovený zákaz řízení všech motorových vozidel, který mu uložil Okresní soud v Karlových Varech. „Muž s vozidlem odjel do SRN, kde s vozidlem v poli zapadl a nechal jej na okraji obce Waldsassen odstavené,“ doplnila. Majiteli vozidla vznikla škoda ve výši přes 100 tisíc korun.

Tři dny od poslední krádeže byl muž zadržen na základě souhlasu státního zástupce. Následně byl obviněn ze spáchání přečinů krádeže, neoprávněné užívání cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.