Kradl v hotelu i v soukromém bytě

Osmadvacetiletý muž si přilepšoval krádežemi v hotelových pokojích, ale i v recepci a soukromém bytě. Zloděj není pro policii žádným nováčkem. V Německu byl za stejný čin již odsouzen. Teď si může posedět za mřížemi až tři roky.Policie-maláIMG_8874

Chebští kriminalisté již zahájili trestní stíhání osmadvacetiletého muže z Mariánských Lázní, kterého obvinili ze spáchání přečinu krádeže a porušování domovní svobody.

Obviněný muž se trestných činů dopustil v Mariánských Lázních hned čtyřikrát.  „V jednom z případů vnikl do soukromého bytu, kde z kapsy kalhot a porcelánového hrnečku odcizil finanční hotovost v minimální výši kolem 10 tisíc korun,“ uvedla policejní mluvčí Věra Hnátková.

„Ve třech případech pak obviněný vnikl do ubytovacího zařízení. Ve dvou hotelových pokojích odcizil převážně finanční hotovost. Muž dále využil nepřítomnosti recepční a z trezorku v prostoru hotelové recepce odcizil finanční hotovost ve výši kolem 5 tisíc korun. Muž se svým jednáním dopustil škody nejméně 20 tisíc korun,“ doplnila mluvčí.

Takového jednání se dopustil i přesto, že byl rozsudkem obvodního soudu Spolkové republiky Německo v posledních třech letech za stejný trestný čin odsouzen. A na tento rozsudek se hledí jako na odsouzení soudem České republiky.

Policejní komisař podal na muže podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí do vazby.