Na silvestra vyjížděli hasiči i policisté k desítkám případů

Rušnou noc mají za sebou nejen hasiči, ale také policisté. Na silvestra vyjížděli k desítkám případů. Hasiči asistovali například při vážném poranění ruky i obličeje pyrotechnikou, ale také u šesti požárů a vysvobozovali lidi uvízlé ve výtahu. Do ulic letos na přelom roku vyrazilo víc policistů, a to především kvůli nedávným událostem. Muži zákona přijali během noci na 150 hlášení.silvestr hasiči 2

„Vážné poranění ruky způsobila zábavní pyrotechnika muži v Potůčkách na Karlovarsku. Na místě zasahoval vyšetřovatel požárů, muž skončil v péči záchranné služby a v nemocnici. Poranění v obličeji zase způsobila pyrotechnika chlapci v Kraslicích, také on musel na ošetření do nemocnice. Poslední případ se stal v Sokolově, kdy muže zranila pyrotechnika rovněž v obličeji,“ informoval mluvčí HZS Karlovarského kraje Martin Kasal. Kromě těchto případů hasiči zasahovali u dalších šesti požárů, a to v Hroznětíně, Ostrově, Chebu, Horním Slavkově, Sokolově a Oloví. Pokaždé hořel odpad v popelnicích nebo u popelnic. „Záchranu pěti osob pak provedli hasiči z Kraslic, kde jen pár minut po půlnoci zůstali uvěznění ve výtahu. Hasiči museli ve strojovně ručně vytáhnout kabinu a poté všech pět lidí bezpečně dostali ven,“ doplnil mluvčí. V půl čtvrté ráno pak vyjížděli karlovarští hasiči k dopravní nehodě, osobní auto narazilo do tří zaparkovaných vozidel. Tato nehoda se obešla bez zranění.

Policisté se pak zaměřili zejména na bezpečnost osob, dodržování veřejného pořádku a na dohled nad silničním provozem. Při kontrole řidičů se policisté zaměřili na zákaz používání alkoholických nápojů nebo omamných látek před jízdou či během jízdy a na další jednání, která jsou v rozporu se zákonem.

„Policisté během Silvestrovské noci na lince 158 přijali 150 událostí, ke kterým vyjížděli. Celkem bylo spácháno šest trestných činů, jako například krádeže či ublížení na zdraví. Dopravní policisté pak řešili jednu dopravní nehodu s alkoholem,“ sdělila policejní mluvčí Věra Hnátková s tím, že nadýchal 2,05 promile. Nejvíce však během noci docházelo k rušení nočního klidu, výtržnostem, rodinným hádkám či dalšímu protiprávnímu chování podnapilých osob. Policisté byli také přivoláni ke třem případům zranění způsobených zábavní pyrotechnikou, která si vyžádala lékařská ošetření.

Foto: fb stránky HZS Karlovarský kraj