Zastupitelé budou hlasovat o odvolání starosty Petra Navrátila

Opoziční zastupitelé Chebu chtějí odvolat chebského starostu Petra Navrátila. Důvodem je jeho obvinění v kauze ROP Severozápad. Vyjádří mu koaliční kolegové podporu?Cheb Navrátil na stránky

„Opoziční zastupitelé podali 23. 12. 2016 žádost o svolání mimořádného zasedání Zastupitelstva města s bodem programu ‚Odvolání starosty města Ing. Petra Navrátila z funkce starosty města Chebu‘,“ informoval starosta Petr Navrátil s tím, že jednání svolal na 12. ledna 2017. „Tak jak jsme se domluvili i s opozičními zastupiteli,“ podotkl.

Sám ale rezignaci nechystá, bylo by to podle něj přiznání viny.

„Nejvyšší státní zastupitelství ničí kariéry i životy lidí obviněními, která se často nakonec ukazují jako nepodložená. Hanbu tímto způsobenou již tito lidé nemají šanci ze sebe smýt. Ve stejné situaci jsem se ocitl i já. Přestože se cítím naprosto nevinný, už na mé osobě navždy ulpí stín pochybností,“ sdělil ve svém vyjádření.

„Pokud bych odstoupil z funkce starosty města Chebu, mohou to lidé vnímat jako přiznání mé viny, což tak není,“ sdělil. „Navíc si myslím, že stát musí být za své činy zodpovědný. Vzdáním se funkce starosty bych ztratil možnost stát žalovat o náhrady škod mě způsobených. Morálního odškodnění se již nikdy nedočkám, neboť média již nikdy nezveřejní informaci o mé nevině v takovém rozsahu, jak informují o obviněních. Jsem připraven i nadále pokračovat v započaté práci pro obyvatele tohoto města a město samotné. Dosavadní názory právních expertů hovoří pro zastavení celého trestního řízení, a proto jsem prostřednictvím svého právníka Mgr. Jiřího Schüllera podal stížnost proti usnesení o zahájení trestního stíhání mé osoby,“ dodal.