Přijďte vyzkoušet, zda se ve vašem psím parťákovi skrývá opravdový lovec

Coursing aneb sokolovský psí den je akce, kde diváci uvidí nejen coursingové zkoušky. Připraveny jsou také ukázky sportovní kynologie, agility, což je v podstatě sport se psy, který se podobá koňskému parkuru. Jedná se o sport, ve kterém jde o nejrychlejší překonání dráhy v určitý čas. Událost se uskuteční v sobotu 1. října od 9 do 15 hodin v areálu Bohemia v Sokolově. psí závody

„Coursing je vlastně kynologický sport. Je to jedna z mnoha aktivit, která je založena na přirozené touze psa lovit. Cílem psa je ulovit kořist – návnadu v podobě střapce, která je tažena lankem po dráze a simuluje tak skutečný běh zajíce,“ uvedla jedna z organizátorek Jana Třísková. Zkouška coursingu je určena pro všechna psí plemena. Pokud si ale majitel psa není jistý, zda jeho čtyřnohý přítel zůstane v prostoru určeném pro coursing nebo pes svého páníčka úplně neposlouchá, je nutné si s sebou přinést na coursingovou zkoušku náhubek pro psa. „Dále diváky čeká dogdancing, to je tanec se psy, a také dogfrisbee, což je vlastně frisbee, které hrají psi. Psovod a pes tady tvoří dohromady jeden tým. Od 12 do 15 hodin bude připravena bezplatná veterinární a fyzioterapeutická konzultace s MVDr. Kateřinou Sieberovou,“ řekla organizátorka.

Dále bude nachystaná ukázka výcviku služebních psů a zadržení nebezpečného pachatele. Připraveny budou také různé soutěže pro děti. Za každého startujícího pejska na coursingu poputuje 10 korun na kočky v útulku. „Podpořit kočky může každý návštěvník, protože na akci bude stánek s propagací útulku a budeme rády, když diváci přinesou jakékoli krmení, hračky, pelíšky, stelivo a podobně,“ doplnila Jana Třísková.

Akci pořádá Živé Sokolovsko ve spolupráci s MDK Sokolov a firmou SOTES. Jedná se o první akci tohoto druhu.

Kdy : 1. října od 9:00 do cca 15:00 hod. (dle počtu účastníků)
Kde : areál Bohemia v Sokolově
Cena při registraci předem: 150 korun – 3 běhy
Na místě (omezeně dle volné kapacity): 200 korun – 3 běhy

Registrace : zivesokolovsko@gmail.com (uveďte jméno majitele, jméno psa, rasu, do předmětu coursing).

Foto: Archiv závodu