Na Krakonoši se uskuteční Svatováclavské setkání

Již devátý ročník Svatováclavského setkání lidí dobré vůle se uskuteční tuto sobotu. Průvod svatého Václava, ukázky středověkých řemesel, keltské ležení, šermířské souboje a bubenická i vlajková show, tohle vše a ještě mnohem víc uvidí ten, kdo přijede na Svatováclavské setkání. Tradičně proběhne také ekumenická mše za účasti církevních představitelů.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAAkce se uskuteční u hotelu Krakonoš v Mariánských Lázních v sobotu 24. září v době od 10 až 18.30 hodin.

Pro návštěvníky je přichystaná i oblíbená projížďka historickými autobusy. Ta se uskuteční v rámci Svatováclavských slavností. Celkem tři historické autobusy označené jako linka „H“  budou  jezdit  po trase  Antoníčkův pramen –  17. listopadu – Palackého –  Nádraží  a dále Husovo – Chebskou – Centrum – na Krakonoš a zpět. Na této lince  neplatí  tarif  MHD a je stanoveno jednotné jízdné 20 Kč pro cestující od 10-ti let věku. Tyto autobusy s průvodčími zastavují a odbavují na všech zastávkách po trase.

Po stejné trase, tzn. od  Ant. pramene přes nádraží a Centrum až na Krakonoš a zpět,  budou jezdit i mimořádné posilové spoje MHD označené jako linka č. 1. V těchto autobusech platí stávající tarif MHD (12,- resp. 6 korun).

program Krakonoš