Povodí Ohře nechá nahlédnout do útrob přehrady Skalka

Na sobotní den si připravili pracovníci Povodí Ohře tradiční akci Den otevřených dveří, a to na řadě svých vodních děl. Letos bude slavnostnější, protože Povodí Ohře slaví 50 let od svého vzniku. Pro návštěvníky z Chebska se otevře přehrada Skalka.OLYMPUS-DIGITAL-CAMERA

Akce, která se uskuteční v sobotu 10. září od 9 až 16 hodin, umožní příchozím nahlédnout do jindy nepřístupných útrob vodního díla Skalka a přiblížit práci vodohospodářů.

Povodí Ohře bude prezentovat činnost vodohospodářského dispečinku na vodním díle Přísečnice a vodohospodářských laboratoří na vodním díle Chřibská. Kromě VD Fláje budou vodní díla zpřístupněna i ve vnitřních prostorách, bude k dispozici odborný výklad, kde se zájemci dozví řadu informací o vodním díle samotném i o dalších aktivitách podniku Povodí Ohře. Na vodním díle Fláje nebude možné z provozních důvodů zajistit veřejnosti vstup do útrob hráze. Na vodním díle Přísečnice připravili pracovníci povodí s Ekologickým centrem v Mostě výchovně vzdělávací program pro rodiny s dětmi a na vodním díle Kamenička proběhne ve spolupráci s Magistrátem města Chomutova oslava Dne světového dědictví.

Otevřeno bude od 9 do 16 hodin.

Fototgalerie z minulé akce dne otevřených dveřích na přehradě Skalka