Turisté vyrazí na Hraničářskou 30 už tento víkend

Turistický pochod pro vyznavače pěších výletů připravil Klubu českých turistů Union Cheb již na tento víkend. Nachystáno je několik různě dlouhých tras, a to jak pro pěší, tak i pro cyklisty. Hned na páteční podvečer jsou naplánované krátké vycházky do nejbližšího okolí Chebu, to jen tak na rozkoukání a na rozchození. V sobotu se turisté vydají do okolí Jesenické přehrady, Starého Hrozňatova a na Loretu. Kdo si troufne na delší výlet, může se podívat i na skanzen v Doubravě a ochutnat minerálku z Kyseleckého hamru. Na výběr budou z trasy od 10 do 45 kilometrů. Neděle už bude odpočinkovější, i tak se ale turisté podívají na Komorní hůrku, k rybníku Amerika a do Františkových Lázní.OLYMPUS-DIGITAL-CAMERA
Zkrátka nepřijdou ani cyklisté, pro něž jsou připravené trasy v délce od 30 do 110 kilometrů vedoucí po značených cyklotrasách v severozápadní části Chebska směrem na Františkovy Lázně, Ostroh, Hazlov a Libou.

Start i cíl všech tras je v budově Integrované střední školy v ulici Komenského 29, a to v pátek od 17 hodin, v sobotu všechny trasy od 6:30 do 9:00hodin a na ty krátké do 20 km můžou turisté přijít až do 11 hodin. Ani v neděli se nebude příliš vyspávat, startovat se bude tentokrát jednotně od 6:30 do 9:00 hodin. Čas cíle pořadatelé nijak výrazně neomezují, v pátek a v sobotu by bylo dobře být zpátky do půlnoci, v neděli to musí účastníci stihnout do 13:00 hodin.

Startovné je 15 až 35 korun podle zvolené trasy. Za to každý dostane na startu mapku s popisem trasy, a proto, aby cestou neumřel hlady nebo nelekl žízní, bude na živé kontrole bude připravené malé občerstvení. Kromě toho bude možnost před startem se pořádně nadlábnout v pochodovém bufetu, a kdo se nebude po cestě loudat, na toho jistě zbude i něco v cíli. (Na ty, co se vrátí o půlnoci, mytí hrnců.)

Každý, kdo dojde do cíle, obdrží pamětní list, upomínkovou samolepku, magnetku s motivem pochodu a samozřejmě i spousta razítek do vandrbuchů.

Pro vzdálenější účastníky bude i letos po dobu konání pochodu možnost přespání na podlaze ve školní tělocvičně, potřeba je vlastní spacák a karimatka.

To je asi vše podstatné a kdo by se chtěl o blížícím se pochodu dozvědět víc, může si napsat na adresu: js.sl@seznam.cz.