Co upéct na neděli? Buchtu z cukety

Cuketa je známá jako nízkokalorická potravina bez výrazného aroma. A tak se výborně hodí do sladkých, ale i slaných pokrmů. Buchta, do které se cuketa přidává, zůstává vláčná a výroba i s pečením nezabere déle než hodinu.IMG_6949 malá na web

Těsto:

1 a ½ hrnku polohrubé mouky

3 vejce

½ hrnku cukru (méně sladká varianta, podle potřeby cukr přidejte)

½ hrnku oleje

1 a ½ hrnku nastrouhané cukety – lehce zbavené vody

1 prášek do pečiva

Poleva:

1 velký kelímek zakysané smetany

1 čokoláda na vaření – kdo má rád sladké, může použít mléčnou

Kakao na posypání

Cuketu oloupeme, nastrouháme a vylijeme část vody. Vejce s cukrem a olejem vyšleháme a postupně přidáme ostatní suroviny. Dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme v troubě při teplotě 170 °C po dobu přibližně 20 minut. Mezi tím si rozehřejeme čokoládu, kterou po vychladnutí smícháme s kysanou metanou. Upečenou buchtu necháme chvilku chladnout a dáme polevu.IMG_6966 malé na web