Cesta na Slovensko bude stát v září od 138 korun

Včasné jízdenky Slovensko v září zlevní. Od 1. září do 30. září bude možné pořídit jízdenku z Ostravy nebo z Olomouce do Žiliny již za 138 Kč, jednosměrná jízdenka z Prahy do Popradu-Tater bude stát 276 Kč. Jízdenky jsou v předprodeji na e-Shopu Českých drah od dneška.  DSC_2155 

 

„Slovensko je dnes pro Čechy nejvýznamnější zahraniční turistická destinace, proto jsme se rozhodli ve spolupráci se slovenským národním dopravcem Železniční společností Slovensko podpořit také poprázdninový cestovní ruch. Zářijová dovolená nebo jen prodloužený víkend ve slovenských horách, například v Malé nebo Velké Fatře, ve Vysokých nebo Nízkých Tatrách, nebo ve slovenských termálech či návštěva vinařských oblastí na východním Slovensku, to vše může být velmi příjemný zážitek,“ vysvětluje důvody posezónní akce Michal Štěpán, člen představenstva Českých drah odpovědný za osobní dopravu.

Ceny jízdenek na kratší vzdálenosti budou stát v září od 138 Kč, na delší vzdálenosti od 276 Kč. Kratší trasou jsou myšlena například spojení z Olomouce nebo z Ostravy do Žiliny. Cesta z Olomouce a Ostravy do Popradu-Tater bude stát 193 Kč. Stejnou cestu zaplatí cestující z Brna do Žiliny a cesta z Brna do Popradu-Tater bude stát 248 Kč. Cesta z Prahy do Žiliny pak bude stát od 221 Kč, do Popradu-Tater nebo do Košic pak od 276 Kč. Podobně výhodná bude také cena na delší trasy, například z Plzně, Ústí nad Labem nebo z Chebu.

Včasné jízdenky Slovensko za akční ceny je možné zakoupit v období od 15. srpna do 29. září s plánovanou cestou v době od 1. do 30. září. Jízdenky jsou pro 2. třídu, v prodeji jsou až do doby jednoho dne před odjezdem nebo do vyprodání příslušného kontingentu. Jízdenky mají zvláštní podmínky platnosti.

České dráhy v současnosti nabízejí zvýhodněné Včasné jízdenky Evropa do mnoha destinací v 10 státech Evropy. Jsou mezi nimi také například dánské Kodaň a Aarhus (od 1628 Kč), slovinská Lublaň (od 1076 Kč), švýcarská Basilej a Curych (od 1 297 Kč), maďarská Budapešť (od 552 Kč) a velké množství destinací v Polsku, na Slovensku, v Rakousku a v Německu. Například jízdenka z Prahy do Varšavy stojí od 745 Kč, z Prahy do Vídně nebo do Bregenz až u Bodamského jezera od 524 Kč a z Prahy do Berlína od 386 Kč, do vzdálenějších míst, jako je Frankfurt nad Mohanem (přes Cheb), pak stojí jízdenka od 442 Kč. Cesta přitom zahrnuje i úseky obsluhované komfortními vysokorychlostními vlaky jako jsou ICE nebo railjet. (Pozn. všechny uvedené ceny jsou z Prahy, pokud v textu není uvedeno jinak.) Mezi novinky pak patří Včasné jízdenky do Liege a Bruselu zahrnující také jízdu rychlovlakem ICE po nejrychlejší Německé trati (300 km/h) od 524 Kč nebo na spoj DB IC BUS Praha – Paříž od 524 Kč.

Včasné jízdenky Evropa nabízejí levné cestování po Evropě. Podobně jako u levných letenek je jejich cena nejvýhodnější při nákupu s velkým předstihem, a to dle cílové destinace 60 až 90 dní před odjezdem. Jízdenky jsou vázány na konkrétní přeshraniční spoj mezi ČR a sousední zemí a nelze je vrátit ani vyměnit. Jízdní doklady zakoupené na eShopu ČD jsou nepřenosné. Prodej jízdenek končí zpravidla 1 den před odjezdem nebo po vyprodání daného kontingentu.