Registrace na Františkolázeňskou 24hodinovku jsou spuštěny

Již po čtvrté se Komunitní osvětové společenství z.s. (KOS) podílí společně s Farní Charitou Cheb a Běžeckou školou Miloše Škorpila na pořádání běžecké charitativní akce Františkolázeňská 24hodinovka. Ta se uskuteční ve dnech 12. – 13. listopadu a její výtěžek půjde na podporu mobilního Hospice Sv. Jiří v Chebu. Ale to není jediná akce, na které se KOS podběh-8ílí.

V září organizuje KC Svoboda koncert skupiny The Tap Tap. „Součástí koncertu bude i sbírka, jejíž výtěžek půjde na podporu integrace lidí s postižením v Karlovarském kraji,“ informoval Jindřich Novák z Komunitního osvětového společenství, které sbírku dlouhodobě spravuje. Akce se uskuteční 22. září v Kulturním centru Svoboda v Chebu.

V říjnu se pak mohou zájemci těšit na festival s názvem Být spolu – o cestách ke spokojenému a naplněnému rodičovství. Jedná se již o třetí ročník úspěšné akce, kterou pořádá Mirka Valašíková Křížová se svým projektem Mateřství S.R.O. – to znamená Snadno, Radostně a Otevřeně, letos nově ve spolupráci s KOS z.s. „Festival nabídne návštěvníkům informace o tom, jak prožívat narození dítěte a celé období rodičovství v pohodě a radosti. Návštěvníci se mohou těšit na přednášky hostů z celé republiky, pozvání přijala např. porodní asistentka Natálie Sedlická, laktační poradkyně Michaela Topinková, lékařka Anna Kšírová a spánková poradkyně Lenka Medvecová Tinková,“ upřesnila Mirka Valašíková Křížová. Připraven je také program pro muže – workshop o vázání šátku, kterým tatínky provede muž, nebo přednáška od muže pro muže. Festival se uskuteční 1. října v prostorách VOŠ Cheb v Májové ulici.

Další akcí je již zmiňovaná Františkolázeňská 24hodinovka. „Registrace jsou již spuštěné a za prvních 72 hodin se přihlásilo 73 účastníků – 43 % mužů, 57 % žen. První registraci jsme obdrželi již pět minut po spuštění systému. Nejvzdálenější účastníci k nám opět dorazí až z Košic.“ sdělil Jindřich Novák.

V prosinci se pak bude konat již jedenáctý Jarmark radosti. Akce nabídne prostor pro setkávání lidí v příjemné předvánoční době. „Návštěvníci si užijí rozličné workshopy, nákupy výrobků všeho druhu, fotoateliér, masáže, malování na obličej a chybět nebude ani oblíbené občerstvení z domácí kuchyně,“ doplnil Jindřich Novák. Jarmark se uskuteční 10. prosince v prostorách VOŠ.

Na poslední letošní akci jsou zváni nejen běžci, ale také cyklisté, koloběžkáři i pěší. Poslední den roku se bude konat Silvestrovský běh s Rozběhnito.cz. Jde o happeningovou nezávodní běžeckou akci, kterou pořádá Michal Ouřada z Rozběhnito.cz, a jejíž výtěžek bude ve spolupráci s KOS věnován na podporu osvětových akcí a lidí s postižením v KV kraji. vvvv

galerie z minulého ročníku zde: http://zivechebsko.cz/2015/11/17/bezci-podporili-hospic-sv-jiri-v-chebu/