Ukradl, co mu přišlo pod ruce. Teď už sedí ve vazbě

Nepoučitelným se ukázal být jednatřicetiletý zloděj, kterého na začátku července policisté obvinili z několika přečinů – krádeže, neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, porušování domovní svobody a neoprávněného užívání cizí věci. Nešel do vazby, protože soudci slíbil, že bude „sekat latinu“. Zřejmě si řekl, že slibem nezarmoutí, a tak se opět pustil do činnosti, která mu jde velice dobře, do krádeže. Teď už sedí ve vazbě a za svoje jednání může čekat v případě odsouzení až pět let za mřížemi.Policieee-1-malá-naweb

„Nejprve měl muž odcizit na nádraží z pánské tašky peněženku s finanční hotovostí, platební kartou a osobními doklady. Poté se vloupat do panelového domu a odcizit ze společných sklepních prostor dvě jízdní kola,“ informovala policejní mluvčí Kateřina Krejčí. V dalším případě měl vzít v nestřeženém okamžiku z lavičky, na které seděl muž, jeho volně odložené klíče do vozidla. Poté jít k vozidlu a odjet s ním se zhasnutými světly pryč. „Dále se neoprávněně zmocnil a naložil stavební lešení na vozík k osobnímu vozidlu. V posledním případě vnikl do domu a odcizil z něj různé elektrické nářadí jako například brusku, vrtačku, pilu a další,“ doplnila mluvčí. Škoda, kterou svým jednáním způsobil, se odhaduje na částku přesahující 30 tisíc korun.

Policejní komisař tehdy podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Soudce v té době muže do vazby neposlal, neboť mu obviněný dal písemný slib.

Muž se však nepoučil a slib nedodržel. Na začátku srpnu vešel v Chebu do provozovny bazaru a odcizil odtud horské jízdní kolo v hodnotě kolem 5 tisíc korun. „Muž byl zadržen a obviněn chebskými kriminalisty ze spáchání pokračujícího přečinu krádež,“ doplnila Kateřina Krejčí.

Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Státní zástupce podnět akceptoval a soudce nepoučitelného muže poslal do vazby.

V páchání trestné činnosti není obviněný muž žádným nováčkem. V posledních třech letech byl odsouzen za krádeže. V případě odsouzení mu tak nyní hrozí trest odnětí svobody až na pět let.