Na stejném místě havarovali dva motorkáři

Jen dva dny dělí od sebe dvě nehody motorkářů. Staly se téměř se stejným scénářem a tomtéž místě nedaleko Mnichova u Mariánských Lázní.  Za oběma nehodami navíc stojí nepřizpůsobení rychlosti a mokrý povrch silnice.

První nehoda se stala v pátek 29. července odpoledne. Devětadvacetiletý řidič jel od Mnichova na Bečov na Teplou. „Při projíždění prudké levotočivé zatáčky zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, dopravně technickému stavu a povaze vozovky – zatáčka, mokrý povrch,“ sdělila policejní mluvčí Kateřina Krejčí. „S motocyklem dostal smyk, který se mu nepodařilo vyrovnat. Došlo k podjetí zadního kola a následnému pádu motocyklu na bok. Následně řidiči narazil do ocelových svodidel,“ doplnila mluvčí. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění řidiče, který byl z místa převezen do nemocnice.

Na stejném místě se stala další z nehod v neděli odpoledne. Pětapadesátiletá řidička také nepřizpůsobila rychlost vozidla a na mokré silnici havarovala. „Vjela mimo komunikaci, kde motocykl položila na levý bok a následně narazila do svodidel.  Z preventivních důvodů byla převezena do nemocnice na vyšetření. Vliv alkoholu policisté u řidičky vyloučili dechovou zkouškou na alkohol,“ doplnila mluvčí. Škoda na motocyklu a na svodidlech byla předběžně odhadnuta na částku kolem 70 tisíc korun. Policisté řidičce uložili blokovou pokutu.