Z Prahy jezdil krást do Mariánských Lázní

Svérázně si „užil“ návštěvu Mariánských Lázní muž z Prahy. Za dva dny stačil vykrást mateřskou školu a jedno auto. Škoda, kterou způsobil, se pohybuje kolem 20 tisíc korun. Za to ho čeká v případě odsouzení až tři roky v nápravném zařízení.OLYMPUS-DIGITAL-CAMERA

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání devětadvacetiletého muže z Prahy, kterého obvinili ze spáchání pokračujících přečinů krádež a poškození cizí věci. „Toho se měl dopustit nejméně ve dvou případech. Nejprve v Mariánských Lázních rozbil skleněnou výplň okna na budově mateřské školy a vnikl do budovy. Tu prohledal a odcizil odtud uloženou finanční hotovost,“ informovala policejní mluvčí Kateřina Krejčí. „Další den v ulici Dyleňská rozbil skleněnou výplň okna u zaparkovaného vozidla a odcizil z něj různé elektrické nářadí,“ doplnila mluvčí.

Krádeže se dopustil i přesto, že byl v posledních třech letech mimo jiné i za ten samý čin odsouzen. Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Na rozhodnutí si počká v policejní cele. V případě odsouzení mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.